Blockchain Stories
Ethereum recordlage kosten en een prijsdaling van 6%
Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum recordlage kosten en een prijsdaling van 6%

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Met de bredere crypto markt die bearish blijft, heeft Ethereum (Ticker: ETH) opnieuw een tegenslag ondervonden. 

De laatste ontwikkeling kwam voort uit de netwerkactiviteit van de blockchain, aangezien een belangrijke metriek een recordlaagte punt bereikte. Laten we hieronder eens kijken wat er aan de hand is met de grootste altcoin qua marktkapitalisatie.

Een blik op de netwerkactiviteit

IntoTheBlock deelde onlangs een tweet waarin deze cruciale update werd benadrukt. Volgens de tweet bereikten de transactiekosten van Ethereum een 9 maands laagtepunt van $18 miljoen. 

Bovendien daalden de gas fees van de blockchain ook tot slechts 1 gwei. Het is echter interessant om op te merken dat ondanks de daling in kosten, de omzet van de blockchain hoog bleef.

Onze observatie van Token Terminal data onthulde dat ETH de lijst van cryptos aanvoerde in termen van omzet over de afgelopen zes maanden. Naast ETH maakten ook Tron en MakerDAO deel uit van de top drie op dezelfde lijst.

image
Bron: Token Terminal

We bekeken vervolgens de data van Artemis om Ethereum’s netwerkactiviteit beter te begrijpen. We ontdekten dat het aantal dagelijkse actieve wallets van ETH aanzienlijk daalde over de afgelopen drie maanden. 

image
Bron: Artemis

Hierdoor zagen de dagelijkse transacties van de blockchain ook een lichte daling over dezelfde periode. Tot op heden heeft ETH meer dan 2,4 miljard transacties verwerkt met een gemiddelde TPS (transacties per seconde) van 14.

Het bearish sentiment voor Ethereum

Ondertussen heeft het bearish sentiment in de markt de prijs van de token naar beneden geduwd op de grafieken. Volgens onze gegevens is de ETH prijs meer dan 9% van zijn waarde verloren in de afgelopen zeven dagen. Alleen al in de laatste 24 uur daalde de altcoin met 6%.

Echter, de trend zou snel kunnen veranderen. Lookonchain onthulde onlangs dat een smart money investeerder met een 100% positief track record ETH heeft gekocht, wat suggereert dat er binnenkort kans is op een prijsstijging.

Onze analyse van de data van Glassnode suggereerde dat de NVT ratio van Ethereum ook daalde. Een daling in deze waarde betekent dat een asset ondergewaardeerd is. Dit is een teken dat de kans op een prijsstijging groot kan zijn.

image
Bron: Glassnode

Tot slot had de whale vs retail delta van Ethereum op het moment van schrijven een waarde van 3. Voor de duidelijkheid, deze waarde wordt gebruikt om grote verschillen te identificeren tussen het percentage retail long posities en het percentage whale long posities. 

image
Bron: Hyblock Capital

Deze indicator varieert van – 100 tot 100, waarbij 0 betekent dat whales en retail exact hetzelfde gepositioneerd zijn. Aangezien de waarde op het moment van schrijven 3 was, betekende dit dat de posities van whales groter waren, een teken dat de grote spelers in de markt behoorlijk vertrouwen hebben in de token.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu