Blockchain Stories
Ethereum ETF instroom keert om: het begint
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Ethereum ETF instroom keert om: het begint

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Ondanks de aanhoudende cumulatieve uitstroom van meer dan $2 miljard uit de Grayscale Ethereum Trust (Ticker: ETHE), laten recente trends in Amerikaanse spot Ethereum (Ticker: ETH) exchange traded funds (ETF’s) een contrasterend beeld zien.

Ethereum ETF flow analyse

Op 1 augustus registreerde ETH ETF’s een opmerkelijke ommekeer met een netto instroom van $26,5 miljoen. Deze positieve verschuiving werd grotendeels gedreven door een aanzienlijke instroom van $89,5 miljoen in BlackRock’s iShares Ethereum Trust (Ticker: ETHA).ย 

Aan de andere kant registreerde ETHE instromen ter waarde van $78 miljoen, volgens gegevens van Farside Investors.

image
Bron: Farside Investors

Over hetzelfde opmerkte Ted Pillows, een gerenommeerde investeerder en ondernemer, op X: 

Ethereum ETF’s hadden een netto instroom van $33.700.000. BlackRock kocht $118.000.000 $ETH. ETH begint net, mijn tassen zijn klaar.

Trendverschuiving op komst

Deze ontwikkeling is opmerkelijk, aangezien Ether ETF’s voornamelijk uitstromen hadden geregistreerd sinds hun lancering op 23 juli. Met uitzondering van 23 juli, 30 juli en 1 augustus, was de trend overwegend negatief. 

Opmerkelijk is dat terwijl de Grayscale Ethereum Trust (Ticker: ETHE) de grootste uitstromen kende sinds de introductie van ETH ETF’s, de instromen rond 1 augustus in BlackRock’s iShares Ethereum Trust (Ticker: ETHA) deze uitstromen succesvol overtroffen, wat een belangrijke verschuiving in de ETFโ€™s aangeeft.

Vergelijking ETHE en nieuwe Ether ETF’s

Het is belangrijk om te benadrukken dat, in tegenstelling tot de acht spot Ether ETF’s die op 23 juli als nieuwe fondsen werden geรฏntroduceerd, de Grayscale Ethereum Trust (Ticker: ETHE) een gevestigde trust was die institutionele blootstelling aan Ether bood. 

Voor de recente conversie hield ETHE een aanzienlijke $9 miljard aan Ethereum. Op 1 augustus hadden de uitstromen van ETHE meer dan 22% van de initiรซle waarde overschreden, wat een aanzienlijke verschuiving in het beleggerssentiment benadrukte, ondanks de algemene positieve beweging in Ether ETF-instroom.

Dedic’s unieke perspectief op Ether

Ondanks de recente positieve verschuiving in ETH ETF prestaties zijn niet alle investeerders tevreden. Simon Dedic, oprichter en CEO van Moonrock Capital, merkte op: 

Ondanks de ETF die live gaat, is $ETH de slechtst presterende asset MTD van de hele Top 50.

Hij suggereerde dat, gezien de huidige slechte prestaties van ETH, deze situatie een overtuigende koopkans zou kunnen bieden: 

Schakel je emoties even uit en vertel me dan dat dit niet een van de gemakkelijkste aankopen is die je ooit hebt gezien.

Huidige prijs en marktsentiment

Op het moment van schrijven werd ETH verhandeld op $2.984, wat een daling van ongeveer 5% weerspiegelt over de afgelopen 24 uur. 

image
Bron: IntoTheBlock

Ondanks deze daling gaf een analyse door ons, gebruikmakend van gegevens van IntoTheBlock, aan dat het bullish sentiment het bearish sentiment overtrof.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu