Blockchain Stories
Cardano zijn herstel run: Dit kan zeker helpen
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano zijn herstel run: Dit kan zeker helpen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het is geen geheim dat Cardano achterloopt op zijn large cap tegenhangers. Dit is op verschillende manieren het geval, maar de meest opvallende zijn transacties en NFT’s.

Achterblijven bij markttrends

Misschien is de reden waarom Cardano onderpresteert, dat het er niet in slaagde om te profiteren van markttrends zoals Solana en Ethereum dat deden. 

Memecoins stonden dit jaar aan de basis van veel bullish fases. Cardano had echter maar weinig memecoins die van die trend konden profiteren. Of misschien was het probleem dat deze weinige memecoins niet genoeg hype hadden om gebruikers naar het Cardano ecosysteem te trekken.

Wat is het probleem?

Crypto analist Max Maher wees onlangs op drie belangrijke redenen waarom Cardano (Ticker: ADA) onderpresteert. 

Hij merkte op dat Cardano geen goed verhaal had om op voort te bouwen, zoals Solana’s memecoin verhaal of Ethereum met zijn ETF’s. 

Het tweede punt dat hij maakte, had betrekking op netwerkbeveiliging, aangezien de kernwaarden daarvan door velen niet echt worden begrepen. 

Het derde punt suggereerde dat de community stemming mogelijk tegen Cardano werkte.

Gebrek aan hype

Het netwerk heeft geen hype. Dit verhaal heeft de afgelopen maanden veel aan populariteit gewonnen. In feite heeft zelfs de Cardano community dit erkend en gewerkt om de situatie te verbeteren. 

Cardano’s sociale statistieken weerspiegelen het gebrek aan hype. Bijvoorbeeld, de Telegram stemming van Cardano gaf de afgelopen 12 maanden een lage score aan. 

Ondertussen vertraagde het aantal leden van zijn Telegram kanaal sinds de bull run van 2021. Telegram is dit jaar een van de toonaangevende sociale platforms voor de crypto community geworden, wat de lage sociale prestaties bevestigt.

image
Bron: IntoTheBlock

Zoektrends en sociale aanwezigheid

We hebben ook gekeken naar de zoektrends van Cardano. We ontdekten dat de prijsactie van ADA een significante correlatie had met deze waarde. Niet verrassend is de zoektrend indicator sinds maart aan het dalen.

Een verandering van de sociale stemming kan uiteindelijk het tij keren voor Cardano. Sommige projecten in zijn ecosysteem, zoals Snek, streven naar een meer uitgesproken sociale aanwezigheid. Helaas zal dat misschien niet genoeg zijn.

image
Bron: IntoTheBlock

Potentieel voor groei

Cardano vergroot zijn blootstelling aan belangrijke verhalen voor de huidige bull run. Zijn projecten in de DePin en AI segmenten hebben het potentieel om meer aandacht van investeerders te trekken. 

Ondertussen wordt ADA verhandeld tegen een lage koers, waardoor het zeker interessant kan zijn om in te stappen. Dit kan aantrekkelijk blijken te zijn zodra de verhalen van Cardano eindelijk van de grond komen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu