Blockchain Stories
Analyse wat de impact is van Grayscale ETHE uitstromen
ETF Ethereum Nieuws Technische Analyse

Analyse wat de impact is van Grayscale ETHE uitstromen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse spot Ethereum ETF’s registreerden een grote daling in uitstromen in de tweede handelsweek vergeleken met de eerste week. 

In de eerste week zagen de producten netto uitstromen van $341 miljoen, uitsluitend gedreven door Grayscale’s uitstroom van zijn ETHE en Mini Trust producten.

Specifiek dreef ETHE $1,5 miljard aan uitstromen in de eerste handelsweek. Het dumpen nam af in de tweede week. Dit is een teken dat ETHE uitstromen zouden kunnen afnemen, volgens analisten van Coinbase.

 Merk op dat de ETHE uitstromen van dag tot dag zijn afgenomen, wat ons geloof versterkt dat deze uitstromen vooraan geladen zijn in vergelijking met wat we eerder dit jaar zagen met Grayscale Bitcoin Trust (Ticker: GBTC).

image
Bron: Coinbase

Zullen afnemende Grayscale uitstromen helpen de prijs van ETH te verhogen?

Ter perspectief, de totale Grayscale uitstromen in de eerste week bedroeg $1,94 miljard, $1,5 miljard van ETHE en een dump van $448 miljoen op Mini Trust (ETH). 

In de tweede week zag ETHE $603 miljoen aan uitstromen, terwijl ETH $175 miljoen verloor. Dit betekende dat de uitstromen in de tweede week onder de $800 miljoen daalden. De massale investeerders uittocht van Grayscale verminderde naarmate de tweede week vorderde.

image
Bron: SoSo Value

Coinbase analisten hadden eerder voorspeld dat de uitstromen van de Grayscale ETF’s in de tweede week zouden afnemen, waarbij ze de patronen vergeleken met die van GBTC. Terwijl deze voorspelling nu lijkt uit te komen, is de prijs van ETH stil gebleven te midden van voorzichtige investeerderssentimenten in de Amerikaanse en Aziatische markten.

Afgezien van ETHE, heeft de spot ETH ETF meer dan $1,5 miljard gezien, volgens gegevens van Farside Investors. Echter, dankzij het overweldigende negatieve sentiment in de markt, daalde de prijs van de altcoin onder $3k.

Op het moment van schrijven leek ETH $3.000 opnieuw te testen op de grafieken, een niveau dat in 2024 voor de vijfde keer fungeerde als een cruciale vraag zone. Dit heeft effectief alle winsten van juli tenietgedaan.

image
Bron: TradingView

Of de afname van Grayscale uitstromen een herstel op het vraagniveau zal initiëren, valt nog te bezien.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Ethereum koers herstelt moeizaam: Korte termijn vooruitzichten zwak

Julian Smits

Bitcoin klaar voor doorbraak? Dit teken wijst op kracht

Julian Smits

MicroStrategy haalt $700 miljoen op voor BTC investeringen

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu