Blockchain Stories
XRP daalt 7% door vrijgave Ripple escrow
Altcoin Nieuws Ripple

XRP daalt 7% door vrijgave Ripple escrow

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de complexe wereld van XRP heeft de recente prijsdaling van 7% veel aandacht getrokken. Dit werd veroorzaakt door Ripple’s vrijgave van 500 miljoen XRP tokens uit hun escrow systeem, wat verkoopdruk creëerde in de markt. Grote investeerders, bekend als whales, hebben ook aanzienlijke hoeveelheden XRP naar verschillende crypto exchanges verplaatst, wat de markt verder beïnvloedt.

Bovendien speelt de voortdurende rechtszaak tussen Ripple en de SEC een belangrijke rol in de huidige volatiliteit van XRP. Ondanks deze uitdagingen blijft de interesse in XRP groeien, zoals blijkt uit de positieve prestaties in juli.

XRP prijsdaling

Recent heeft XRP een flinke prijsdaling meegemaakt. In de afgelopen 24 uur is de prijs met maar liefst 7% gedaald. Deze daling volgde op de vrijgave van een nieuwe set XRP tokens door Ripple Labs, als onderdeel van hun maandelijkse routine. Dit keer werden 500 miljoen XRP tokens (ter waarde van ongeveer $298 miljoen) ontgrendeld uit Ripple’s escrow account. Deze vrijgave creëerde verkoopdruk op de markt, wat de prijsdaling verklaart.

Daarnaast zijn er zorgen over de langlopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC, wat ook de markt beïnvloedt. De onzekerheid rond deze zaak kan beleggers nerveus maken, wat leidt tot meer volatiliteit in de prijs van XRP.

Het escrow systeem van Ripple

Om de voorraad van XRP te stabiliseren en prijsschommelingen te minimaliseren, heeft Ripple, het bedrijf achter XRP, een strategische zet gedaan door 55 miljard XRP, wat neerkomt op 55% van de totale voorraad, vast te zetten in on chain escrows. Deze escrows zijn ontworpen om elke maand een miljard XRP vrij te geven. Dit zorgt voor een consistente en voorspelbare toevoer van XRP in de markt.

Echter, als de vrijgegeven XRP niet volledig wordt gebruikt, wordt het resterende deel teruggeplaatst in escrows die in de toekomst vrijkomen. Dit vindingrijk systeem zorgt ervoor dat er een gecontroleerde hoeveelheid XRP beschikbaar is voor gebruik en handel, wat bijdraagt aan de stabiliteit van de marktprijs.

Door deze zorgvuldig geplande strategie kan Ripple effectief de hoeveelheid XRP beheren die op de markt komt, waardoor de marktstabiliteit wordt bevorderd en extreme prijsvolatiliteit wordt tegengegaan.

Whale activiteit en invloed op de markt

Whales, oftewel grote investeerders, spelen een cruciale rol in de cryptomarkt. Recentelijk is gebleken dat meer dan 75 miljoen XRP (ongeveer $43 miljoen) door whale wallets naar verschillende crypto exchanges zijn verplaatst om te verkopen. De grootste transactie was 28 miljoen XRP (ongeveer $16 miljoen) naar de crypto exchange Bitso.

Dit soort activiteiten kunnen een grote impact hebben op de markt. Stel je een druk zwembadfeest voor: als grote gasten (whales) plotseling het zwembad (de markt) verlaten, zakt het waterpeil (de prijs van XRP) aanzienlijk. Dit kan een domino effect veroorzaken, waarbij meer mensen besluiten te verkopen, wat de prijs verder drijft.

Ondanks de recente prijsdaling van XRP, was juli een goede maand voor de token. Het steeg met meer dan 18%, beter dan andere topcryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Deze stijging was te danken aan hoge on chain activiteit en grote whale transacties, wat een positief sentiment in de markt veroorzaakte.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu