Blockchain Stories
Ripple investeert 10 miljoen dollar in samenwerking met OpenEden
Nieuws Ripple

Ripple investeert 10 miljoen dollar in samenwerking met OpenEden

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ripple heeft de krachten met OpenEden gebundeld en ruim 10 miljoen dollar geïnvesteerd om getokeniseerde Amerikaanse staatsobligaties op de XRP Ledger te lanceren. Deze samenwerking zal een brug slaan tussen traditionele financiën en blockchain.

Samenwerking met OpenEden

In samenwerking met Ripple heeft OpenEden zijn getokeniseerde Amerikaanse schatkistpapier, genaamd TBILL, geïntroduceerd op de XRP Ledger (XRPL). Ripple heeft 10 miljoen dollar geïnvesteerd in de TBILL-tokens van OpenEden, wat de adoptie en toegankelijkheid van deze getokeniseerde schatkistpapieren op de blockchain zal stimuleren.

De samenwerking heeft als doel traditionele financiële producten te integreren met gedecentraliseerde financiën (DeFi) door Amerikaanse schatkistpapier digitaal beschikbaar te maken. Markus Infanger – Senior Vice President van Ripple – onderstreept het potentieel van het tokeniseren van activa en merkte op dat veel instellingen op zoek zijn naar manieren om hun activa te digitaliseren. Jeremy Ng, mede-oprichter van OpenEden, sprak zijn enthousiasme uit over deze integratie en beschouwde het als een belangrijke mijlpaal voor beide bedrijven.

Kopers kunnen onze TBILL-tokens minten via stablecoins, waaronder Ripple USD, wanneer dit later dit jaar wordt gelanceerd,” aldus Ng in een verklaring.

Naast de samenwerking met OpenEden is Ripple ook een partnerschap aangegaan met Archax, een gerespecteerde digitale activa beurs in het Verenigd Koninkrijk. Archax streeft ernaar om in het komende jaar honderden miljoenen dollars aan RWA’s op de XRPL te tokeniseren.

ripple investeert 10 miljoen dollar in samenwerking met openeden

Ripple en T-bills

Amerikaanse schatkistpapier, oftewel T-bills, zijn staatsschuldpapieren die worden ondersteund door het Amerikaanse ministerie van Financiën. Tokenisatie stelt investeerders in staat om toegang te krijgen tot deze traditionele activa via een gedecentraliseerd platform, wat het gemak en de efficiëntie van handelen verbetert.

De markt voor getokeniseerde Amerikaanse schatkistpapieren is in 2024 aanzienlijk gegroeid. Volgens RWA is de totale waarde van de markt dit jaar gestegen van 726,23 miljoen dollar naar 1,88 miljard dollar. Opmerkelijke bijdragers zijn BlackRock’s BUIDL en Franklin Templeton’s FOBXX, met marktkapitalisaties van respectievelijk 522,81 miljoen dollar en $414,3 miljoen dollar.

Analisten voorspellen dat de markt voor getokeniseerde schatkistpapieren tegen het einde van 2024 meer dan 3 miljard dollar zou kunnen bereiken, gedreven door de vraag van gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) en DeFi projecten die op zoek zijn naar stabiele, risicoarme rendementen binnen het blockchain ecosysteem. Deze trend benadrukt de toenemende integratie van traditionele financiële activa in de blockchain-ruimte, wat nieuwe kansen biedt voor zowel investeerders als instellingen.

Verbinding traditionele financiën met blockchain

Vooruitkijkend voorspelt adviesbureau McKinsey & Company dat de markt voor getokeniseerde financiële activa tegen 2030 zou kunnen stijgen tot 2 miljard dollar. Deze groei zal naar verwachting worden aangewakkerd door technologische vooruitgang de verschuiving naar digitale financiële oplossingen.

De samenwerking tussen OpenEden en Ripple toont het strategische belang van het verbinden van traditionele financiën met blockchain technologie. Door getokeniseerde T-bills aan te bieden op de XRPL, effenen beide bedrijven de weg voor een bredere acceptatie van digitale activa in de reguliere financiën.

Tokenisatie biedt een mogelijkheid voor traditionele financiële middelen om het digitale domein te betreden. Dit zorgt voor verbeterde toegankelijkheid, liquiditeit en transparantie. Naarmate de markt evolueert, zullen initiatieven zoals deze waarschijnlijk een cruciale rol spelen bij het vormgeven van de toekomst van financiën. De integratie van OpenEden’s TBILL-tokens op de XRP Ledger – ondersteund door Ripple’s aanzienlijke investering – markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van getokeniseerde activa.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu