Blockchain Stories
Mogelijkheid van BTC prijs van $80.000 in 2024 onderzocht
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Mogelijkheid van BTC prijs van $80.000 in 2024 onderzocht

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt vertoont veelbelovende indicaties die wijzen op een mogelijke prijsstijging van Bitcoin naar $80.000 in het jaar 2024. Recent uitgevoerde marktanalyses en toekomstvoorspellingen, samen met een grondige evaluatie van de cruciale steun en weerstandsniveaus, leveren overtuigend bewijs ter ondersteuning van deze potentiële opwaartse trend.

Deze analyse neemt verschillende economische factoren in beschouwing die van invloed kunnen zijn op de waarde van Bitcoin, waaronder wereldwijde financiële trends, technologische ontwikkelingen binnen de blockchain technologie, en veranderingen in regelgeving die de adoptie van cryptocurrencies kunnen beïnvloeden.

BTC prijsanalyse

De prijs van Bitcoin heeft recentelijk een behoorlijke daling doorgemaakt en consolideert nu na een terugval. Op dit moment is er een sterke steun zichtbaar rond de $60.000 tot $61.000. Deze niveaus zijn cruciaal voor de verdere koersontwikkeling van BTC.

De lange schaduwen aan de onderkant van de candles suggereren dat de bears proberen de controle te krijgen, maar de bulls houden voorlopig stand. Dit resulteert in kortstondige dalingen, gevolgd door snelle hersteldagen.

Analisten wijzen erop dat als Bitcoin boven de $60.000 tot $61.000 blijft, dit kan leiden tot een nieuwe ‘All Time High’ (ATH). Historisch gezien zijn augustus en september niet de meest gunstige maanden voor crypto, maar er wordt verwacht dat dit jaar anders kan verlopen. Een belangrijke analist, Micheal van de Poppe, voorspelt een significante positieve verandering in de markt ergens midden augustus, wat mogelijk de weg vrijmaakt voor een nieuwe ATH in september of oktober.

Marktvoorspellingen

Er is volop speculatie over een mogelijke nieuwe ATH voor Bitcoin in 2024. De huidige marktcondities geven aan dat er een kans is op een prijsstijging naar $75.000 tot zelfs $80.000.

Deze verwachtingen zijn gebaseerd op de analyse van steun en weerstandsniveaus en het gedrag van marktdeelnemers. Op dit moment probeert Bitcoin te herstellen van verliezen die het de vorige dag leed, waarbij de koers onder de $63.000 zakte.

Hoewel de bulls snel in actie kwamen om de prijs te ondersteunen, laat de huidige handelssetup zien dat een verdere daling naar $60.000 waarschijnlijk is voordat er een significante prijsbeweging plaatsvindt. De technische indicatoren laten een bearish trend zien, maar zolang de steun op $64.000 standhoudt, kan er sprake zijn van een opwaartse trend.

Ondersteuning en weerstandsniveaus

In de cryptomarkt zijn ondersteunings en weerstandsniveaus cruciaal voor het voorspellen van prijsbewegingen. Deze niveaus zijn als een touwtrekwedstrijd tussen bears en bulls: de bears willen de prijs omlaag trekken, terwijl de bulls deze omhoog proberen te duwen.

Momenteel bevindt Bitcoin zich op een belangrijk punt. Een kleine dip kan bulls aantrekken, die een gezonde opwaartse trend kunnen starten. Als de steun rond de $60.000 tot $61.000 standhoudt, is de kans groot dat Bitcoin een nieuwe ATH bereikt, mogelijk rond de $75.000 in de nabije toekomst.

De marktvolatiliteit is te vergelijken met het weer. Net zoals een storm plotseling kan opkomen en de koers kan beïnvloeden, kan de zon ook snel doorbreken en voor een opwaartse beweging zorgen.

btc analyse ath
Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Justin Sun voorspelt: TRON bereikt binnen twee jaar niveau van Bitcoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu