Blockchain Stories
Heeft de Amerikaanse overheid wel hun BTC verkocht?
Bitcoin Nieuws

Heeft de Amerikaanse overheid wel hun BTC verkocht?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse overheid is één van de grootste houders van Bitcoin. De overheid heeft ontzettend veel BTC in bezit, maar heeft in de afgelopen periode een groot gedeelte hiervan verkocht. Dat is althans wat wij en andere cryptonieuwssites hebben gedeeld. Over die berichtgeving zijn nu toch enige twijfels ontstaan. Heeft de Amerikaanse overheid wel hun BTC verkocht? Of heeft de overheid alleen maar op een slinkse/slimme manier hun BTC verhuisd naar andere adressen?

Waar komt de twijfel vandaan?

Meerdere databedrijven houden alle (grote) Bitcoin transacties bij. Sommigen daarvan hebben goed inzicht in de transacties, bijvoorbeeld welke adressen bij de transacties betrokken zijn. Uit de data van deze bedrijven bleek dat bij grote transacties de Amerikaanse overheid 100% zeker betrokken is. Dit is puur te danken aan het feit dat de betreffende adressen rechtstreeks aan de Amerikaanse overheid gekoppeld kunnen worden.

Maar, bij deze transacties is slechts 1 adres bekend. Het andere adres is niet inzichtelijk óf het is niet mogelijk om dit adres rechtstreeks aan iemand te koppelen. Daar lijkt bij de recente BTC transacties van de Amerikaanse overheid sprake van te zijn.

Met andere woorden: het is eigenlijk een speculatie dat de Amerikaanse overheid een (groot) deel van hun BTC verkocht heeft. Dat dit daadwerkelijk gebeurd is, kan eigenlijk niet met 100% zekerheid gesteld worden.

Hinken op twee gedachten

Het is goed mogelijk dat de Amerikaanse overheid op dit moment op twee gedachten hinkt. Allereerst is het een feit dat de Amerikaanse staatsschuld aanzienlijk gestegen is. De schuld stijgt eigenlijk elke week/maand fors, waardoor de Amerikaanse overheid hier spoedig iets aan moet doen. Door een grote hoeveelheid BTC te verkopen, kan de Amerikaanse overheid snel iets aan de hoge schuldenlast doen. Dat was zeker het geval toen de geruchten over de BTC transacties in het nieuws kwamen. Destijds stond de Bitcoin koers namelijk een stuk hoger dan momenteel het geval is.

Ten tweede is het een feit dat de Amerikaanse dollar onder druk staat. Dit betekent dat alle bezittingen van de overheid ook onder druk staan. Om dit risico enigszins te minimaliseren, is het meer dan logisch om ook liquide middelen in de vorm van BTC aan te houden. Bitcoin staat immers volledig los van inflatie en bijkomende risico’s. Het is niet voor niets dat veel landen recent ervoor hebben gekozen om BTC aan hun federale reserves toe te voegen.

Mede door deze redenen is het logisch dat er speculatie ontstaan is. Tegelijkertijd is dit ook wel de charme c.q. de kracht van Bitcoin. Alle Bitcoin transacties die uitgevoerd worden, zijn in principe 100% anoniem. De transacties worden wel op de blockchain geregistreerd, maar de ontvangende en/of betalende partij zijn niet bekend bij het grote publiek. Door dit principe is er nu dus wel twijfel ontstaan over de (eventuele) BTC verkoop van de Amerikaanse overheid.

Het lastige is dat we wellicht nooit achter de waarheid komen. Zowel Bitcoin als de Amerikaanse overheid zijn immers zeer lastig te doorgronden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu