Blockchain Stories
Deze 5 overheden bezitten miljarden aan Bitcoin
Bitcoin Nieuws

Deze 5 overheden bezitten miljarden aan Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Overheden wereldwijd bezitten een aanzienlijk aantal Bitcoins, vaak verkregen door de inbeslagname van crimineel verkregen tegoeden. De Verenigde Staten leidt met de grootste hoeveelheid, terwijl andere landen zoals China, het Verenigd Koninkrijk en El Salvador ook aanzienlijke voorraden hebben. Dit artikel belicht de hoeveelheid Bitcoin in overheidsbezit, hoe deze worden verkregen en de mogelijke implicaties voor de markt.

Duitsland heeft de in beslag genomen 46.359 BTC vorige maand verkocht. Dit leidde tot een Bitcoin koers daling van meer dan 15%.

Amerikaanse Bitcoin voorraden

De Amerikaanse overheid is de grootste Bitcoin holder, met 213.297 BTC ter waarde van ongeveer $13,65 miljard. Het merendeel van deze Bitcoins is verkregen door de inbeslagname van crimineel verkregen geld, zoals bij de ontmanteling van de Silk Road.

Als het aan Donald Trump ligt worden deze Bitcoin toegevoegd aan de reserve van Amerika en niet verkocht.

China staat op de tweede plek

Ondanks strikte regelgeving rondom cryptocurrencies, bezit China de op één na grootste hoeveelheid Bitcoin, met 190.000 BTC, gewaardeerd op $12,16 miljard. Deze zijn voornamelijk verkregen door de inbeslagname van fondsen van de PlusToken scam, één van de grootste cryptocurrency oplichtingen.

Andere belangrijke overheden: VK, El Salvador en Oekraïne

Het Verenigd Koninkrijk heeft ongeveer 61.000 BTC ter waarde van $3,9 miljard in beslag genomen, voornamelijk afkomstig van een witwasoperatie. Dit benadrukt de toewijding van het VK om financiële misdaden te bestrijden.

El Salvador onderscheidt zich door actief Bitcoin te kopen. Het land heeft 5.800 BTC (ongeveer $371 miljoen) aangeschaft sinds het in 2021 Bitcoin als wettig betaalmiddel invoerde. Hun ‘1 Bitcoin per dag’ programma toont hun proactieve benadering in nationale cryptocurrency adoptie.

Oekraïne ontvangt voornamelijk Bitcoin donaties om de oorlogsinspanningen tegen Rusland te ondersteunen. De overheid heeft tot nu toe 651,3 BTC ($45,23 miljoen) ontvangen, terwijl de “Come Back Alive Foundation” nog eens 685,1 BTC ($47,58 miljoen) heeft ingezameld. De huidige balans staat op 186,18 BTC, aangezien de fondsen actief worden gebruikt.

Invloed van overheidsbezit op de crypto markt

De invloed van overheden op de crypto markt is aanzienlijk. Grote verkoopacties, zoals die van Duitsland, kunnen marktprijzen drastisch beïnvloeden. Deze diverse benaderingen, van confiscaties tot actieve aankopen, illustreren de complexe rol van cryptocurrencies in nationale en wereldwijde economieën. Naarmate crypto meer integreert in het wereldwijde financiële systeem, zullen overheidsvoorraden een cruciale rol spelen in de toekomstige adoptie en regulering van cryptocurrencies.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu