Blockchain Stories
Crypto Fear and Greed Index wijst op waar Bitcoin nieuwe prijs
Bitcoin Nieuws

Crypto Fear and Greed Index wijst op waar Bitcoin nieuwe prijs

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) is met ongeveer 9% gedaald vanaf de swing high op maandag, op het moment van schrijven. 

Volgens onze gegevens stond de Crypto Fear and Greed Index op 56, een neutrale lezing. Deze index geeft een idee over het sentiment in de cryptomarkt. 

image
Bron: CoinMarketCap

Extreme fear kan een koopsignaal zijn, en extreme greed kan een verkoopsignaal zijn. Sommige sites gebruiken factoren zoals marktvolatiliteit, momentum, sociale media en Bitcoin dominantie om de indexwaarden te berekenen.

Bearish marktstructuur op de wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek zorgde een sluiting van de handelssessie onder $56.500 voor een bearish marktstructuur. De rally later in juli naar $69.500 slaagde er niet in om de lower high bij $72.000 te passeren. 

image
Bron: TradingView

Zo’n beweging was nodig om een bullish marktstructuur te bereiken. In plaats daarvan steeg de prijs van Bitcoin op maandag 29 juli naar $70.100 voordat een grote daling plaatsvond. Gegevens van Coinglass toonden aan dat er in de afgelopen 24 uur $340 miljoen aan liquidaties waren.

De Fibonacci retracement niveaus bij $56.100 en $52.000 zouden in de komende weken een aantrekkelijke koopmogelijkheid kunnen zijn. Echter, zoals het er nu uitziet, lijkt $52.000 te ver weg om getest te worden.

Lange termijn beleggers hoeven niet bang te zijn voor volatiliteit

Mensen met een langere beleggingshorizon zouden dergelijke prijsdalingen verwelkomen. Paniek creëert prijs ondergrenzen en een duik onder $60.000 zou ideaal kunnen zijn. De Bitcoin Rainbow Chart liet zien dat het zich nog steeds binnen de “nog steeds goedkoop” zone bevond. 

image
Bron: Blockchain Center

De Crypto Fear and Greed Index bevond zich nog niet op de extreme waarden onder de 30 of boven de 70, wat betekent dat een trend omkering wellicht niet aanstaande is.

De neutrale waarde op het moment van schrijven suggereerde dat er mogelijk meer pijn nodig is voordat een echte opwaartse beweging kan beginnen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu