Blockchain Stories
Chainlink koers: Korte termijn dip verwacht, maar omkering 
Altcoin Nieuws

Chainlink koers: Korte termijn dip verwacht, maar omkering 

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Chainlink (Ticker: LINK) heeft voor het grootste deel van mei tot juli in een bearish trend gezeten. 

Op 21 juli werd er een marktstructuur breuk in de 1 daagse tijdsperiode waargenomen toen LINK boven $14,75 steeg. 

De koerswinsten die halverwege juli werden geboekt, zijn de afgelopen week hersteld. Momentum en volume indicatoren waren het niet eens, maar er werd een koersstijging verwacht. We zullen hieronder nader de range bekijken en ook naar de korte termijn voorspellingen waar het heen gaat.

De range lows kunnen het bullish sentiment redden

Sinds april handelt Chainlink binnen een range die reikt van $12,75 tot $18,70. Het bearish sentiment begin juli zorgde voor een prijsdaling naar $11,06 met een paar dagen van handel op $12,30. 

image
Bron: TradingView

Daarom zou $12,30 de komende dagen een support zone kunnen zijn die een omkering in gang zet. De CMF was boven +0,05, ondanks dat de prijs de afgelopen dagen is gedaald. Dit toonde aan dat de koopdruk over het algemeen aanwezig was. De RSI daalde echter onder neutraal 50, wat een verschuiving naar bearish momentum signaleert.

Gezamenlijk gaven ze tegenstrijdige signalen. Gezien de range lows zouden bulls in de volgende week een herstel kunnen initiëren, maar voorzichtigheid is geboden. De markt kan volatiel blijven totdat een duidelijke trend zichtbaar wordt.

De afgelopen drie dagen is de prijs van LINK langzaam gedaald. De Open Interest daalde ook van $150 miljoen naar $143 miljoen. 

image
Bron: Coinalyze

De OI en prijsdaling samen signaleerden een bearish sentiment. Speculanten hadden weinig vertrouwen en waren niet bereid om long te gaan op de token. 

De spot CVD was ook trending naar beneden. De vraag was zwak en futures traders waren bearish. Samen signaleerde dit dat Chainlink nog meer verliezen zou kunnen zien.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu