Blockchain Stories
Bitcoin mining difficulty stijgt met 10% wat betekent dit?
Bitcoin Mining Nieuws

Bitcoin mining difficulty stijgt met 10% wat betekent dit?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Recentelijk heeft de Bitcoin mining industrie een significante stijging ervaren in de difficulty (moeilijkheidsgraad) van het minen, met een toename van meer dan 10%. Deze verandering onderstreept niet alleen de dynamische aard van de Bitcoin markt, maar ook de fundamentele stabiliteit van het Bitcoin netwerk op zich.

Deze recente ontwikkeling heeft belangrijke implicaties voor de snelheid waarmee nieuwe Bitcoins worden geproduceerd, wat direct invloed heeft op miners en de algemene economie van Bitcoin. Het biedt bovendien boeiende inzichten in de technische en economische factoren die de wereld van cryptomining beïnvloeden.

Wat is mining difficulty?

Mining difficulty is een essentieel onderdeel van de Bitcoin blockchain. Het is ontworpen om de inflatie van de cryptocurrency te controleren. Hoewel de maximale hoeveelheid Bitcoin (21 miljoen) nog niet is bereikt, wordt er continu nieuwe Bitcoin geproduceerd. Miners “minen” nieuwe Bitcoin door blokken op het netwerk op te lossen en ontvangen hiervoor beloningen. Deze beloningen hebben een vaste BTC waarde, behalve tijdens halving events die ongeveer elke vier jaar plaatsvinden en de beloningen halveren.

Stel je voor dat je een videogame speelt. Als je beter wordt, kun je de moeilijkheidsgraad verhogen om het uitdagender te maken. Zo werkt mining difficulty ook. Het is een manier om ervoor te zorgen dat miners niet te snel nieuwe Bitcoin kunnen produceren, wat anders tot hoge inflatie zou leiden. Elke twee weken wordt de moeilijkheidsgraad automatisch aangepast om een constante “block production rate” van 10 minuten per blok te handhaven.

bitcoin difficulty coinwarz
Bron: CoinWarz

De toename in detail

De recente stijging van meer dan 10% in de mining difficulty is een gevolg van een snelle toename in het aantal computers dat meedoet aan het minen. Dit wordt bevestigd door de toename in de hashrate, wat de totale rekenkracht van alle miners op het netwerk vertegenwoordigt. Door de hogere hashrate konden miners sneller blokken produceren dan de bedoeling was, waardoor het netwerk de moeilijkheidsgraad moest verhogen om de snelheid weer af te remmen.

Vergelijk dit met een teamproject waarbij je extra mensen toevoegt om het werk sneller gedaan te krijgen. Hierdoor wordt het werk sneller voltooid, maar als de regels zeggen dat het project niet sneller dan een bepaald tempo mag worden afgerond, moeten de regels worden aangepast om de snelheid te reguleren.

bitcoin hashrate
Bron: Blockchain.com

Impact van de toename

Deze stijging in de mining difficulty heeft directe gevolgen voor de productiesnelheid van Bitcoin. Miners moeten nu harder werken om dezelfde hoeveelheid Bitcoin te verdienen. Dit kan ook invloed hebben op de winstgevendheid van mining operaties, vooral voor degenen die niet over de meest geavanceerde hardware beschikken.

Bovendien benadrukt het de voortdurende evolutie en groei van het Bitcoin netwerk. Een hogere mining difficulty betekent dat er meer rekenkracht en bronnen worden geïnvesteerd, wat een teken is van vertrouwen en betrokkenheid van de cryptogemeenschap.

Deze ontwikkeling toont aan hoe cruciaal mining en de bijbehorende technologieën zijn voor de stabiliteit en groei van het netwerk. Het zorgt ervoor dat Bitcoin voorspelbaar en betrouwbaar blijft, ondanks de schommelingen in de markt en de toenemende deelname van miners wereldwijd.

btc prijsupdate
Bron: Tradingview

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu