Blockchain Stories
Bitcoin ETF instroom domineert, geen plaats voor ETH ETF
Bitcoin ETF Nieuws

Bitcoin ETF instroom domineert, geen plaats voor ETH ETF

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op de eerste dag van augustus hebben Bitcoin (Ticker: BTC) ETF’s aanzienlijke instromen gezien, met $50 miljoen die naar spot Bitcoin ETF’s vloeiden. 

Opvallend is dat BlackRock’s IBIT ETF de leiding nam met $26 miljoen aan instromen, volgens Farside Investors.

image
Bron: Farside Investors

Analyse van Bitcoin ETF instroom

Deze trend weerspiegelt een breder patroon van Bitcoin ETF’s die gestaag BTC accumuleren, ondanks een korte daling begin juni. Sinds 1 juli zijn de instromen gestegen, waarbij ze de gemiddelden van de voorgaande twee maanden overtreffen. 

Op 31 juli zagen spot Bitcoin ETF’s een netto instroom van bijna $300 miljoen, inclusief $18 miljoen in de Grayscale mini ETF BTC en $21 miljoen in BlackRock’s IBIT, volgens SoSo Value.

De X (voorheen Twitter) account Crypto Empire, een prominent crypto content platform, deelde optimistisch:

Dat is een behoorlijke financiële achtbaan! Interessant om de verschillende bewegingen in de ETF’s voor Bitcoin te zien.

Impact op BTC

Ondanks de positieve instromen, onderging BTC een bearish beweging op de prijsgrafiek en daalde naar $62.000 op 1 augustus. 

Bij de laatste update was het hersteld naar $64.000, hoewel de dagelijkse grafieken nog steeds verliezen lieten zien. In de afgelopen 24 uur is de BTC koers met 1,18% gestegen.

Analyse van Ethereum ETF

Interessant genoeg contrasteerde de prestatie van BTC ETF’s scherp met die van Ethereum (Ticker: ETH) ETF’s. Terwijl de ETH ETF op 1 augustus instromen van $26,5 miljoen registreerde, zag het op 31 juli een grote uitstroom van $77 miljoen.

Als gevolg hiervan vertoonde de dagelijkse prijsgrafiek van ETH verlies, wat wijst op een daling. Bij de laatste update was de ETH koers met ongeveer 0,32% gedaald in de afgelopen 24 uur en handelde rond $3.176.

George van StepFinance merkte op:

Als je een opslag van waarde narratief wilt, is er BTC. Als je een gedecentraliseerde wereldcomputer voor het bouwen van apps wilt, is er Solana. Er is geen plaats voor ETH in die wereld.

Hier benadrukt George dat Ethereum geen unieke of noodzakelijke functie heeft in een markt die gedomineerd wordt door Bitcoin en Solana (Ticker: SOL). Het zal boeiend zijn om te zien of ETH ETF’s BTC kunnen overtreffen met voortdurende instromen, of dat BTC de leiding blijft houden in de ETF race.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Justin Sun voorspelt: TRON bereikt binnen twee jaar niveau van Bitcoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu