Blockchain Stories
Ark Invest verkoopt $6,9 miljoen van eigen BTC ETF
Bitcoin ETF Nieuws

Ark Invest verkoopt $6,9 miljoen van eigen BTC ETF

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eerder dit jaar werden de langverwachte Bitcoin ETF’s eindelijk gelanceerd. Eén van de uitgevers van deze Bitcoin ETF’s is Ark Invest. Deze fondsbeheerder lanceerde de AKRB spot Bitcoin ETF aan het begin van dit jaar. De fondsbeheerder nam (uiteraard) had ook een belang in hun Bitcoin Spot ETF, maar neemt daar nu deels afscheid van. Uit berichtgeving blijkt namelijk dat men maar liefst 108.751 aandelen van zijn eigen ARKB spot Bitcoin ETF verkocht heeft.

Verkoop van $6,9 miljoen

Met de verkoop van ruim 108.000 aandelen is een bedrag van $6,9 miljoen gepaard gegaan. Een aanzienlijk bedrag en tegelijkertijd bijzonder opvallend dat Ark Invest voor deze verkoop heeft gekozen. Ze nemen hiermee immers een kleiner belang in hun eigen Bitcoin ETF in, terwijl de vooruitzichten voor de Bitcoin ETF juist zo positief zijn.

Waar komt deze verkoop vandaan?

Meerdere crypto experts reageerden vol verbazing op de verkoop van Ark Invest. Deze fondsbeheerder heeft, naar eigen zeggen, echter meerdere goede redenen om hun positie in hun eigen Bitcoin ETF te verkleinen.

De eerste reden is de diversificatie. De fondsbeheerder heeft als regel dat een ETF niet meer dan 10% van de totale portefeuille in mag nemen. Aangezien Ark Invest ook voor de verkoop van andere ETF’s gekozen heeft, moet men wel kiezen voor de verkoop van Bitcoin ETF’s.

Het bedrijf van CEO Cathie Wood gaf ook aan dat men Coinbase aandelen verkocht heeft. Deze verkoop kan niet losgezien worden van de verkoop van eigen Bitcoin ETF’s. Het heeft er zelfs alle schijn van dat Ark Invest op deze manier nieuw kapitaal voor zichzelf creëert. Wellicht heeft het bedrijf andere interessante investeringen op het oog, waarvoor nieuw kapitaal nodig is.

Hoe gaat het nu met de Bitcoin ETF’s?

Zoals we in de inleiding al stelden, werden begin dit jaar de eerste Bitcoin Spot ETF’s gelanceerd. De verwachtingen waren hooggespannen en bleken al snel uit te komen. In de eerste maanden was er sprake van een grote instroom van nieuw geld.

Deze groei is echter behoorlijk gestokt. Enerzijds komt dit door de volatiliteit waar Bitcoin in de afgelopen maanden mee te maken heeft gehad. In juni was er zelfs sprake van een fikse correctie. Het gevolg laat zich al raden: het beleggersvertrouwen is door de maanden heen toch afgenomen. Investeerders kiezen hierdoor minder snel voor de investering in Bitcoin danwel in Bitcoin Spot ETF’s.

Anderzijds komt dit door de lancering van de Ethereum ETF’s. Nadat deze ETF’s gelanceerd werden, bleek dat veel investeerders de voorkeur aan de ETH Spot ETF’s gaven. De Bitcoin ETF’s moesten hierdoor even pas op de plaats maken.

Hebben deze redenen wellicht ook iets van doen met de verkoop van Ark Invest? Het is goed mogelijk, maar wij neigen toch meer naar de verklaring dat een ETF niet meer dan 10% portefeuille van Ark Invest in mag nemen. Vanuit dat oogpunt gezien is de recente verkoop van Ark Invest logisch.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu