Blockchain Stories
Voorspelling: zal Solana de $190 grens bereiken?
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Voorspelling: zal Solana de $190 grens bereiken?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana’s recente bewegingen rond de $190 grens hebben de cryptowereld in spanning gebracht. Voor de derde keer afgewezen op dit niveau, stellen SOL bulls zich de vraag: zal het geluk brengen in hun poging om deze barrière te doorbreken?

Laten we eens dieper ingaan op waarom de $190 grens zo belangrijk is voor Solana, welke inzichten de metrics bieden en wat de vooruitzichten zijn voor deze opkomende cryptomunt.

Waarom $190 zo cruciaal is voor Solana

De $190 grens is een belangrijk ijkpunt voor Solana en speelt een cruciale rol in de huidige marktbewegingen. Deze week heeft Solana twee keer geprobeerd om deze grens te doorbreken, maar beide pogingen eindigden zonder succes. Dit niveau blijkt niet alleen een stevige barrière te zijn op technisch vlak, maar ook psychologisch voor investeerders.

Telkens wanneer de prijs dit punt nadert, worden verkopers actiever, wat leidt tot een sterke terugslag en het terugduwen van de prijs naar beneden. Het voortdurende afwijzen bij deze grens benadrukt de significante rol die dit weerstandsniveau speelt voor de markt.

Het laat zien dat investeerders hun zorgen delen over het overschrijden van deze drempel, wat kan wijzen op een grotere trend in de toekomst, afhankelijk van hoe deze situatie zich verder ontwikkelt. De aandacht die deze grens trekt, maakt het een belangrijk punt om in de gaten te houden voor iedereen die betrokken is bij Solana.

solana naar 190 grafiek
Bron: Tradingview

Signalen en inzichten uit de metrics

Bij het analyseren van de Coinglass liquidatie heatmap data, blijkt dat er een groot potentieel voor liquidatie is wanneer de prijs de $190 benadert. Dit kan leiden tot meer volatiliteit door de sluiting van handelsposities. Daarnaast laat de Funding Rate gemengde gevoelens in de markt zien. Terwijl sommige exchanges positieve Funding Rates rapporteren, zijn anderen negatief, wat wijst op onzekerheid onder Solana investeerders.

Verder laat de Long/Short Ratio Chart van SOL van Coinglass een piek zien. Dit suggereert dat Solana bulls de markt op korte termijn in handen nemen. Als dit momentum genoeg is om boven het weerstandsniveau uit te breken, zou de markttoon wel eens positief kunnen veranderen.

Scherm­afbeelding 2024 08 01 om 12.47.01
Bron: Coinglass

Vooruitzichten voor Solana

De crypto gemeenschap wacht met spanning af terwijl Solana voor de derde keer het $190 niveau nadert. De grafieken tonen met verschillende indicatoren tegenstrijdige signalen. Hoewel de bullish momentum toenam tijdens het schrijven, kunnen de gemengde signalen van verschillende indicatoren de uitkomst onzeker maken.

Als de bullish momentum sterk genoeg blijft en de $190 barrière wordt doorbroken, kan dit een positieve wending betekenen voor Solana. Echter, de onzekerheid blijft bestaan en traders moeten voorzichtig blijven en de markt goed in de gaten houden.

Solana’s gevecht met de $190 grens is vergelijkbaar met een hardloper die keer op keer tegen dezelfde hoge horde aanloopt. Deze horde moet uiteindelijk overwonnen worden voor verdere vooruitgang. De komende dagen zullen cruciaal zijn om te zien of de bulls eindelijk succes hebben of dat de bears opnieuw de overhand krijgen.

Scherm­afbeelding 2024 08 01 om 13.07.09
Bron: Coinglass

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu