Blockchain Stories
Tether stablecoin registreert $5,2 miljard winst in H1 2024
Altcoin Nieuws

Tether stablecoin registreert $5,2 miljard winst in H1 2024

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Tether (Ticker: USDT) heeft onlangs zijn financiรซle resultaten over de eerste helft van 2024 bekendgemaakt, wat interessante ontwikkelingen onthulde.ย 

Dit omvatte een indrukwekkende omzet van $5,2 miljard, wat wijst op de sterke financiรซle positie van het bedrijf.

Financiรซle sterkte van Tether

Volgens het nieuwe Tether Financial rapport behaalde het bedrijf een netto operationele winst van $1,3 miljard in Q2 2024. Dit bracht de totale omzet op $5,2 miljard, hoewel het een lichte vertraging in de omzet liet zien vergeleken met Q1 2024.ย 

De enorme winsten van Q1 weerspiegelden de massale golf van handelsactiviteit die tijdens het kwartaal werd waargenomen, gedreven door bullish optimisme en grote verwachtingen voor de Bitcoin halving en ETF’s.

Tether onthulde ook dat het een groot deel van de Q2 omzet genereerde uit traditionele activa. Het bedrijf merkte op dat Amerikaanse staatsobligaties op zijn balans een nieuw recordniveau van $97,5 miljard bereikten.ย 

Met andere woorden, het bezit meer Amerikaanse staatsobligaties dan sommige grote landen, waaronder Australiรซ, Duitsland en de VAE.

Het rapport van Tether bevatte ook de onthulling dat het in Q2 2024 8,3 miljard USDT heeft uitgegeven. De totale marktkapitalisatie van het bedrijf is in de afgelopen 12 maanden gestaag gegroeid en bereikte op het moment van schrijven $114,45 miljard.

image
Bron: CoinMarketCap

Tether stable coin behoudt sterke leiding

Tether bleef de markt domineren in de eerste helft van 2024 en behield een goede voorsprong. De laatste marktkapitalisatie cijfers waren 3,4 keer hoger dan die van Circle (Ticker: USDC), de op รฉรฉn na grootste stable coin. Het dagelijkse handelsvolume van USDT was zes keer hoger dan dat van USDC.

De verschillen in volumes en marktkapitalisatie onderstrepen hoe ver Tether voorloopt op de concurrentie. Deze strategische voorsprong heeft het in staat gesteld om het grootste deel van de vraag naar stable coins te veroveren.

image
Bron: CoinGecko

De groei van Tether was niet alleen evident in zijn balans of omzet, maar ook in zijn gebruikersgroei. De stable coin handhaafde een mooie walletsgroei tijdens de eerste helft van het jaar. Het aantal wallets op Ethereum (Ticker: ETH) groeide van 4,68 miljoen eind januari 2024 tot 5,40 miljoen eind juli. De walletsgroei was zelfs nog indrukwekkender op het Tron (Ticker: TRX) netwerk, dat in de afgelopen 6 maanden alleen al ongeveer 7,31 miljoen wallets toevoegde.

image
Bron: IntoTheBlock

Vraag naar USDT blijft stijgen

Deze observaties benadrukten nog een andere factor die bijdroeg aan de vraag naar Tether USDT. De cryptomarkt heeft de terugkeer van meer activiteit gezien nu de markt overschakelde van bearish naar bullish.ย 

De vraag naar de stablecoin is voornamelijk gedreven door beurzen en on ramps. De eerste helft van 2024 was behoorlijk intens in termen van activiteit.

Gezien de huidige situatie lijkt het erop dat USDT in de tweede helft van het jaar robuuste inkomsten zal blijven genereren.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Cardano (ADA) wint aan kracht: zit er meer stijging in?

Julian Smits

Aanbod Bitcoin op exchanges krimpt: Is een bull run nabij?

Julian Smits

India blijft koploper als wereldwijd centrum voor crypto adoptie

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu