Blockchain Stories
Senator Lummis introduceert BITCOIN wet, maar…
Bitcoin Nieuws Regulatie

Senator Lummis introduceert BITCOIN wet, maar…

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse senator Cynthia Lummis uit Wyoming ging verder dan politieke retoriek en introduceerde een wetsvoorstel, waarmee de eerste stap werd gezet naar het realiseren van een strategische Bitcoin reserve. 

De senator beloofde dezelfde actie tijdens de Bitcoin 2024 conferentie in Nashville in een poging om de nationale schuld af te betalen en de Amerikaanse dollar te superchargen.

De verklaring van de senator

Een deel van haar verklaring over de actie luidde:

Nu gezinnen in Wyoming moeite hebben om de stijgende inflatie bij te houden en onze nationale schuld nieuwe en ongekende hoogten bereikt, is het tijd om gedurfde stappen te zetten om een ​​betere toekomst voor de komende generaties te creëren door een strategische Bitcoin reserve op te bouwen.

Zal de BITCOIN Act door de Amerikaanse Senaat worden aangenomen?

Interessant genoeg wordt het wetsvoorstel de BITCOIN Act genoemd, wat staat voor Boosting Innovation, Technology, and Competitiveness through Optimized Investment Nationwide. 

De wet zal zelf custody rechten voor particuliere Bitcoin holders bevorderen en BTC wallets creëren die worden beheerd door het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het opent ook de weg voor staten om BTC te kopen en aan te houden.

Het belangrijkste is dat het wetsvoorstel erop gericht is ervoor te zorgen dat de VS vergelijkbare BTC holdings heeft als goud, wat betekent 1 miljoen BTC om 5% van de totale voorraad van het digitale activum te bereiken.

Om het wetsvoorstel door de Senaat te krijgen, moeten de senaat stemmen een bepaalde drempel bereiken. Tot nu toe heeft de Bitcoin beleid advocaat groep, Satoshi Action Fund, Amerikaanse burgers aangespoord om hun respectieve senatoren te vragen het wetsvoorstel te steunen om het werkelijkheid te maken. Bloomberg ETF analist James Seyffart beweerde dat de kans dat het wetsvoorstel door de Senaat wordt aangenomen vrij laag is:

Vrij laag, volgens mensen die ik ken met een veel beter begrip van DC gerelateerde onderwerpen.

Dit kan pijnlijk zijn, vooral voor BTC maximalisten, die hopen dat de Amerikaanse regering actie onderneemt en een speltheorie en een race tussen naties zou kunnen veroorzaken om BTC te accumuleren. 

Dit vinden diverse markt analisten ervan

Sommige marktanalisten zijn tegen de Amerikaanse Strategische BTC reserve (SBR) vanwege de mogelijke inmenging van de regering in de sector. Jim Bianco van Bianco Research gaf zo’n contrasterende mening. Hij merkte op:

Alle overheidsreserves, of het nu gaat om de dollar, olie, kaas of zelfs auto’s (denk aan ‘cash for clunkers’), veroorzaken meestal meer kwaad dan goed. Waarom zou overheidsinmenging in Bitcoin via een ‘reserve’ anders zijn?

Financieel markt commentator John Authers had een vergelijkbare contrasterende mening en beweerde dat Trumps plan een einde zou kunnen maken aan de “anarchistische visie” van BTC.

Trump had beloofd om de Amerikaanse Bitcoin reserve op te richten en Gary Gensler te ontslaan als hij zou worden gekozen bij de verkiezingen in november. Echter, voordat we verder gaan dan november, blijft het lot van de huidige BITCOIN Act onbekend.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu