Blockchain Stories
Riot Platforms zijn Bitcoin productie daalt en verliest $84 miljoen
Bitcoin Mining Nieuws

Riot Platforms zijn Bitcoin productie daalt en verliest $84 miljoen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een onverwachte ontwikkeling heeft Riot Platforms, een prominent NASDAQ genoteerde Bitcoin (Ticker: BTC) mining bedrijf, een aanzienlijk verlies van $84 miljoen aangekondigd in zijn meest recente kwartaalrapport.

Verlies van $84 miljoen voor Riot Platforms

Ondanks dat de prijs van Bitcoin in deze periode stabiel bleef, waren de verliezen van het bedrijf grotendeels toe te schrijven aan een aanzienlijke daling van meer dan 50% op jaarbasis in het volume van BTC dat werd gemined van 1 april tot 30 juni. 

Deze scherpe daling in productie benadrukt de uitdagingen waarmee mining bedrijven worden geconfronteerd te midden van schommelende industriële krachten.

Analyse van het Q2 rapport

Ondanks de algemene vermindering in Bitcoin productie binnen de industrie, behaalde Riot Platforms $70 miljoen aan inkomsten voor het kwartaal en behield het sterke brutomarges binnen zijn kern BTC mining operaties. 

Bovendien verkreeg het bedrijf bijna $14 miljoen aan energiekredieten, inclusief $4,4 miljoen uit vraag responsinitiatieven, die hielpen de gemiddelde energiekosten te verlagen. Hierdoor werd de gemiddelde directe kostprijs per geminede Bitcoin verlaagd tot $25.327. Het rapport vermeldde:

De gemiddelde directe kostprijs om Bitcoin te minen, inclusief energiekredieten, was $25.328 in het kwartaal, vergeleken met $5.735 per Bitcoin voor dezelfde driemaandelijkse periode in 2023.

Jason Les, CEO van Riot, voegde hieraan toe:

Ik ben zeer tevreden om de resultaten van Riot’s tweede kwartaal 2024 te presenteren, waarin we aanzienlijke operationele groei en uitvoering van onze lange termijn strategie hebben gerealiseerd.

Met $646,5 miljoen aan werkkapitaal, inclusief $481 miljoen in contanten en 9.335 BTC ter waarde van $585 miljoen, is Riot Platforms goed gepositioneerd voor groei. 

Het bedrijf streeft ernaar om tegen het einde van 2024 een hash rate van 36 EH/s te bereiken en verhoogt zijn hash rate prognose voor 2025 tot 56 EH/s.

Collectief heeft Riot nu een pijplijn om meer dan 2 GW capaciteit te bereiken en we zullen onze sterke balans en ervaren ontwikkelingsteams gebruiken om door te gaan met het bouwen van Bitcoin mining faciliteiten van wereldklasse.

Toekomstige plannen

Ondanks de uitdagingen blijft de veerkracht van Riot evident aangezien het bedrijf streeft naar een hash rate capaciteit van 36 EH/s tegen het einde van 2024. 

Terwijl het BTC mining landschap evolueert, blijft het de vraag hoe Riot de voortdurende veranderingen in de competitieve crypto sector zal navigeren.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Justin Sun voorspelt: TRON bereikt binnen twee jaar niveau van Bitcoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu