Blockchain Stories
MicroStrategy Q2 inkomsten en hun BTC bezit
Bitcoin Nieuws

MicroStrategy Q2 inkomsten en hun BTC bezit

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen vier jaar heeft MicroStrategy actief Bitcoin (Ticker: BTC) vergaard om hun holdings en daaropvolgende aandelenwaarde te vergroten.

Behalve in juli 2024 en september 2020 heeft MicroStrategy elke maand BTC aangekocht. Deze accumulatie heeft het bedrijf tot de grootste zakelijke BTC holders ter wereld gemaakt.

MicroStrategy is all about Macrostrategy

De hoeveelheid Bitcoin die het bedrijf bezit, maakt MSTR een waardevol en aantrekkelijk bedrijf voor investeerders. In al zijn operaties heeft MSTR 226.330 BTC tokens vergaard in de afgelopen vier jaar. Deze BTC holding maakt een overtuigende zaak voor MSTR om zijn marktkapitalisatie te verhogen naar $28,65 miljard, een aanzienlijke stijging van $9 miljard een jaar geleden.

image
Bron: Y charts

MicroStrategy vergaart zijn holdings door langetermijnleningen met lage rente en aandelenuitgifte. Volgens de Q1 2024 inkomstenrapporten heeft het bedrijf langetermijnverplichtingen van $3,5 miljard. 

Deze verplichtingen zijn een weddenschap op BTC die waarde wint ten opzichte van fiat dat waarde verliest in de loop van de tijd. Hoewel investeerders de voorkeur geven aan MSTR, vooral vanwege de crypto aanpak, bezit haar dochteronderneming MacroStrategy de meeste BTC holdings.

image
Bron: Y Charts

MicroStrategy koopt BTC maar draagt de meeste holdings over aan MacroStrategy. Volgens een eerder rapport bezit MacroStrategy het grootste deel van de BTC met 175.721 BTC tokens, terwijl MicroStrategy slechts 38.679 BTC tokens bezit. Deze aanpak geeft investeerders de illusie dat MicroStrategy de meeste BTC bezit, terwijl dat niet het geval is. 

image
Bron: Bitcoin Treasuries

Dit vormt een groot risico voor kredietverstrekkers, vooral als het bedrijf failliet gaat. Dit kan gebeuren omdat MacroStrategy is afgeschermd van verhaal als het moederbedrijf, MicroStrategy, failliet gaat. Dit impliceert dat aandeelhouders alleen activa hebben die door het moederbedrijf worden gehouden. 

In geval van faillissement kunnen kredietverstrekkers geen aanspraak maken op de BTC die door MacroStrategy wordt gehouden, hoewel het het grootste deel van de BTC holdings van MicroStrategy bezit. Dit laat zien hoe weinig BTC door MicroStrategy wordt gehouden, en in het geval van liquidatie zouden kredietverstrekkers enorme verliezen lijden.

Q2 inkomsten en de verwachtingen

Op het moment van schrijven was de BTC koers $64.768 na een daling van 2,21% in de afgelopen 24 uur. Gebaseerd op gegevens van Bitcoin Treasury, houdt MSR 226.330 BTC, een investering van $8,4 miljard tegen een gemiddelde van $36.995. Daarom, gebaseerd op de huidige tarieven, heeft de investering van MSR meer dan $6 miljard winst opgeleverd met meer dan 70% winst.

image
Bron: Market Screener

Met deze winsten wordt verwacht dat het bedrijf dit fiscale jaar een hogere omzet zal rapporteren dan het voorgaande jaar, met $122 miljoen tegen $115 miljoen.

De zaak van MicroStrategy voor BTC

Ondanks de heersende zorgen heeft MicroStrategy grote verwachtingen voor BTC. Michael Saylor, de voorzitter, voorspelt dat BTC in 2045 $13 miljoen zal bereiken. Volgens de projectie van het bedrijf zal de marktkapitalisatie van BTC stijgen naar $273 miljard, waarmee het goud en alle grote bedrijven overtreft. In een dergelijk scenario zou de portefeuille van MicroStrategy $3 miljard bedragen, vanaf een initiële investering van $8 miljard.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu