Blockchain Stories
El Salvador stelt crypto handel met BRICS landen voor
Nieuws Regulatie

El Salvador stelt crypto handel met BRICS landen voor

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De internationale handel bevindt zich in een boeiende transitie, en cryptocurrencies staan centraal in deze evolutie.

Recentelijk heeft El Salvador aangekondigd dat het cryptocurrency wil gebruiken om handel te drijven met de BRICS landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika). Dit voorstel, samen met de nieuwe wetgeving in Rusland, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de wereldwijde economische dynamiek.

El Salvador voorstel voor crypto handel

El Salvador, bekend om zijn pioniersrol in de adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel, heeft nu een stap verder gezet. Het land stelt voor om digitale valuta’s te gebruiken in de handel met de BRICS landen. Deze stap is strategisch gericht op het verminderen van de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar en het spreiden van economische interacties

Door cryptocurrencies te integreren in hun handelspraktijken, hoopt El Salvador niet alleen zijn economische banden met de BRICS landen te versterken, maar ook nieuwe handels en investeringsmogelijkheden te openen. Stel je voor dat een groep vrienden besluit om een gezamenlijke munteenheid te gebruiken voor hun onderlinge transacties. Zo wordt de afhankelijkheid van externe valuta verminderd, wat precies is wat El Salvador met dit voorstel beoogt.

Gevolgen van Ruslands wetgeving

Op dinsdag kondigden Russische wetgevers baanbrekende wetgeving aan die het gebruik van cryptocurrency voor internationale handel toestaat. Deze maatregel, die in september van kracht gaat, is bedoeld om de impact van westerse sancties te omzeilen en handelsprocessen te vereenvoudigen.

Volgens de Russische diplomaat Alexander Ilyukhin is deze nieuwe wetgeving ontworpen om handelsactiviteiten, vooral met landen zoals El Salvador die de Amerikaanse dollar hanteren, te vergemakkelijken. De flexibiliteit die cryptocurrencies bieden, kan traditionele financiële systemen, gedomineerd door de dollar, omzeilen en soepelere transacties mogelijk maken. Denk aan geld in een blockchain systeem als een fysieke brief die je rechtstreeks naar iemand stuurt zonder dat een bank het hoeft te verwerken. Dit is hoe cryptocurrencies werken en waarom ze zo aantrekkelijk zijn voor internationale handel.

Impact op internationale handel

De verschuiving naar het gebruik van cryptocurrencies in de internationale handel kan aanzienlijke gevolgen hebben. Het vertegenwoordigt een beweging naar meer gedecentraliseerde financiële systemen en kan andere landen inspireren om soortgelijke strategieën te overwegen.

Het gebruik van digitale activa kan grensoverschrijdende transacties stroomlijnen en de invloed van traditionele financiële instellingen verminderen, waardoor de wereldwijde economische orde verandert. Stel je voor dat online betalingsplatforms grensoverschrijdende transacties mogelijk maken zonder tussenkomst van de traditionele banken, zoals PayPal.

Dit is vergelijkbaar met hoe digitale activa de internationale handel kunnen revolutioneren. De recente ontwikkelingen in El Salvador en Rusland markeren een belangrijke verschuiving in de manier waarop landen internationale handel benaderen.

Door cryptocurrencies te omarmen, zetten deze landen de toon voor een toekomst waarin gedecentraliseerde financiële systemen een centrale rol spelen. Deze overgang biedt niet alleen nieuwe kansen voor economische groei, maar ook voor een meer inclusieve en flexibele wereldwijde handel.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Justin Sun voorspelt: TRON bereikt binnen twee jaar niveau van Bitcoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu