Blockchain Stories
Dogecoin voorstander Elon Musk zegt nee tegen crypto promoties
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws

Dogecoin voorstander Elon Musk zegt nee tegen crypto promoties

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De CEO van Tesla en eigenaar van Twitter, Elon Musk, bekend om zijn enthousiaste steun voor cryptocurrencies, met name Dogecoin (Ticker: DOGE), heeft onlangs een verrassende uitspraak gedaan.

Musk’s gedurfde stap te midden van stijgende scams

Te midden van een groeiend aantal social media scams met crypto, beloofde Musk te stoppen met het promoten van digitale valuta. 

Deze stap betekende een grote verschuiving in zijn benadering en weerspiegelde de groeiende bezorgdheid over de impact van frauduleuze schema’s op de crypto community.

Tijdens een recent X Takeover evenement adviseerde Musk mensen om geen vertrouwen te hebben in crypto projecten die zijn afbeelding of naam gebruiken. Hij waarschuwde dat deze projecten waarschijnlijk scams zijn en benadrukte dat hij niet betrokken is bij de promotie van dergelijke crypto projecten. Hij zei:

Ik ga geen crypto promoten, hooguit op een grappige manier

zei de miljardair. 

Als je me crypto ziet oppompen, ben ik het niet. Ik denk dat er waarde zit in Bitcoin en misschien in enkele andere crypto valuta’s, en ik heb een zwak voor Dogecoin omdat ik van honden en memes hou.

Echte scams zijn er geweest

Voor degenen die het niet weten, de afgelopen maanden is er een opvallende toename geweest van crypto gerelateerde scams. Worldcoin (Ticker: WLD) kreeg kritiek na het wijzigen van het token unlock schema, wat leidde tot beschuldigingen van marktmanipulatie, waarbij on chain detective ZachXBT het een scam token noemde.

Daarnaast werd op 26 juni het X account van Metallica gehackt, waarbij de exploitanten een op Solana gebaseerd token, METAL, promootten. Bovendien werd het sociale media-account van Caitlyn Jenner gehackt om het op Solana (Ticker: SOL) gebaseerde JENNER-token te promoten, dat snel een handelsvolume van $100 miljoen bereikte en hoge activiteit bleef vertonen met meer dan $60 miljoen twee dagen later, volgens Dexscreener gegevens.

Ondertussen werd het JASON token van Jason Derulo gelanceerd op 23 juni. Aanvankelijk steeg de waarde, maar deze daalde snel te midden van zware verkopen. Derulo gaf zijn mede-maker, Sahil Ahora, bekend om eerdere beroemdheids-crypto scams, de schuld van de daling van het token, terwijl hij beloofde de prestaties te verbeteren ondanks voortdurende controle van Web3 scamonderzoeker ZachXBT.

De kracht van sociale media

Dit benadrukt de dubbele rol van sociale media als zowel een krachtig promotie-instrument als een broedplaats voor scams. 

Terwijl Elon Musk een prominente supporter van Dogecoin is geweest, wat geruchten aanwakkerde over zijn persoonlijke goedkeuring, heeft zijn juridische team consequent elke betrokkenheid bij manipulatieve schema’s ontkend.

De advocaten verwoordden het het beste toen ze zeiden:

Er is niets onwettigs aan het tweeten van woorden van steun voor, of grappige plaatjes over, een legitieme cryptocurrency.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu