Blockchain Stories
Vitalik Buterin deelt visie over de toekomst van Ethereum op EDCON2024
Altcoin Ethereum Nieuws

Vitalik Buterin deelt visie over de toekomst van Ethereum op EDCON2024

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Tijdens zijn keynote speech op EDCON2024 in Tokyo schetste Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, een helder beeld van de toekomst van het platform. Hij laat weten dat de focus de komende tien jaar zal liggen op het bouwen van toepassingen die echt impact maken.

Huidige succesverhalen binnen Ethereum zijn onder andere DeFi, DID (ENS), DAO, en NFT. Buterin wees ook op veelbelovende projecten zoals de voorspellingsmarkt Polymarket, de social media aggregator Firefly, de wallet Daimo en het stemhulpmiddel Rarimo.

Innovatieve toepassingen en projecten

Ethereum heeft al bewezen een vruchtbare bodem te zijn voor innovatieve toepassingen. De decentrale financiële wereld (DeFi) bloeit, met veel gebruikers die profiteren van financiële diensten zonder tussenkomst van traditionele banken.

Digitale identiteiten (DID) zoals ENS (Ethereum Name Service) spelen een belangrijke rol in het beheren van online identiteiten. Gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) zorgen voor nieuwe manieren van samenwerken en beslissen zonder centrale autoriteit. NFT’s hebben een revolutie teweeggebracht in de kunst- en verzamelobjectenwereld.

Buterin benoemde daarnaast specifieke projecten die veel potentie hebben. Polymarket, een voorspellingsmarkt, biedt gebruikers de mogelijkheid om weddenschappen af te sluiten op uiteenlopende onderwerpen. Firefly, een social media aggregator, brengt verschillende sociale netwerken samen op één platform. Daimo is een innovatieve wallet die gebruiksvriendelijkheid combineert met veiligheid. Rarimo, een stemhulpmiddel, kan de manier waarop we stemmen en beslissingen nemen binnen organisaties veranderen.

Veiligheid en gebruiksgemak centraal

Naast de nadruk op toepassingen sprak Buterin ook over veiligheidsverbeteringen voor gebruikers. Een van zijn voorstellen is om de private key direct te versleutelen in de chip van de mobiele telefoon, waardoor de telefoon zelf als wallet fungeert. Dit kan het gebruiksgemak aanzienlijk vergroten en tegelijkertijd de veiligheid verbeteren.

Een ander idee is om een deel van de private key op te slaan bij een erkende bewaarder. Dit biedt een extra laag bescherming zonder dat de gebruiker volledig afhankelijk is van één enkele partij. Bovendien ziet Buterin mogelijkheden in het gebruik van Zero-Knowledge (ZK) technologie om persoonlijke KYC informatie (Know Your Customer) te koppelen aan de wallet. Dit zou de privacy kunnen verbeteren en tegelijkertijd voldoen aan regelgeving.

Vitalik Buterin’s visie voor Ethereum is duidelijk: het platform moet zich blijven ontwikkelen en innoveren om relevant te blijven. Door te focussen op praktische toepassingen en tegelijkertijd de veiligheid te waarborgen, kan Ethereum zijn positie als toonaangevend blockchain-platform versterken. De komende jaren zullen we waarschijnlijk nog veel meer baanbrekende toepassingen en verbeteringen zien die het dagelijks leven van gebruikers wereldwijd beïnvloeden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu