Blockchain Stories
Kamala Harris crypto standpunt in twijfel met VP kandidaat
Nieuws Regulatie

Kamala Harris crypto standpunt in twijfel met VP kandidaat

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een onverwachte wending heeft Vicepresident Kamala Harris, die recentelijk leek de crypto industrie te steunen, een stap gezet die haar anti crypto houding suggereert.

Harris overweegt Michigan senator Gary Peters

Volgens een recent Axios rapport overweegt Harris de Michigan senator Gary Peters, bekend om zijn anti crypto standpunten, als haar running mate voor de verkiezingen van 2024. 

Deze overweging komt slechts enkele dagen nadat berichten verschenen dat President Harris werkte aan een reset met de crypto sector, wat verwarring en bezorgdheid veroorzaakte onder crypto enthousiastelingen.

Daarnaast meldde Reuters dat ook de gouverneur van North Carolina, Roy Cooper, werd overwogen als potentiële running mate voor Harris. Cooper trok zich echter op 29 juli terug en verklaarde: 

Ik was vereerd om overwogen te worden voor deze rol. Dit was gewoon niet het juiste moment voor North Carolina en voor mij om mogelijk op een nationaal ticket te staan.

Anti crypto houding van Peters

Aan de andere kant meldde Axios dat Peters geïnteresseerd is in de nominatie en steun probeert te vergaren. Dit nieuws viel niet goed bij de crypto community. Peters staat bekend om zijn sterke standpunt tegen cryptocurrency, aangezien hij de Money Laundering Act van 2023 steunde, die de nadruk legde op het gebruik van crypto bij illegale terrorismefinanciering.

In 2023 zei hij hierover: 

Gezien het duidelijke en huidige gevaar dat uitgaat van de financiering van deze en andere militante organisaties, vragen wij de regering om aanvullende details over haar plan om het gebruik van crypto voor de financiering van terrorisme te voorkomen.

Daarom uitte de crypto community teleurstelling over Harris’ keuze, zoals benadrukt door Andrew Marshall, een actief lid van Chatham House, die zei

Lijkt mij een buitenstaander <<. Scoop: Sen. Gary Peters opkomt als VP buitenstaander.

Impact op de memecoin en Polymarket

Als gevolg van deze ontwikkeling daalde de Kamala Harris geïnspireerde memecoin, Kamala Horris (Ticker: KAMA), met 18% in de afgelopen 24 uur. 

Daarnaast gaf Polymarket data aan dat voormalig president Donald Trump de peilingen leidde met 59% van de stemmen, terwijl Harris tweede stond met 38%.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Justin Sun voorspelt: TRON bereikt binnen twee jaar niveau van Bitcoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu