Blockchain Stories
BlackRock sluit Solana ETF uit en blijft bij Bitcoin en Ethereum
Altcoin Bitcoin ETF Nieuws

BlackRock sluit Solana ETF uit en blijft bij Bitcoin en Ethereum

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Spot Bitcoin (Ticker: BTC) en Ethereum (Ticker: ETH) ETF’s hebben onlangs veel interesse gewekt bij investeerders. 

Grayscale daarentegen heeft grote uitstroom ervaren, met $210 miljoen uit zijn ETH ETF en $54 miljoen uit zijn Bitcoin ETF op 29 juli.

BlackRock’s Prestatie en markt stromen

In tegenstelling tot Grayscale heeft BlackRock op dezelfde dag een instroom gezien van $58 miljoen in zijn ETH ETF en $256 miljoen in zijn BTC ETF

image
Bron: Farside Investors

Ondanks BlackRock’s indrukwekkende prestaties, laat de algemene trend zien dat terwijl Bitcoin ETF’s een netto instroom van $124 miljoen hadden, ETH ETF’s een netto uitstroom van $98 miljoen zagen.

Cohen erkent ETH ETF stromen

Ondanks de negatieve stroming van Ethereum ETF’s, zei BlackRock ETF en Index Investments CIO Samara Cohen in een interview met Bloomberg

Dit is een verhaal in de vroege dagen over toegang.

Ze legde verder uit dat bij het beoordelen van de gezondheid en activiteit van ETH ETF’s, het cruciaal is om zowel handelsvolumes als fonds stromen in overweging te nemen. 

Cohen benadrukte dat een aanzienlijk deel van het handelsvolume van Ethereum ETF’s, 25%, wordt gedreven door aanzienlijke uitstromen, wat te wijten kan zijn aan hoger geprijsde ETH ETF’s en andere investeringsvoertuigen. Ze voegde toe: 

Investeerders willen echt hun ETH blootstellingen krijgen, vooral als ze het gaan gebruiken in de context van een totale portefeuille in een ecosysteem waarin ze vertrouwen hebben.

Geen Solana ETF?

In een verrassende verschuiving onthulde Cohen ook dat BlackRock niet van plan is om in de nabije toekomst extra crypto ETF’s te introduceren, en dus ook niet een spot Solana ETF. 

Ze benadrukte dat hoewel Bitcoin en Ethereum aan de investeringscriteria van het bedrijf voldoen, geen andere altcoins momenteel aan de noodzakelijke normen voldoen.

We kijken echt naar de beleggingsmogelijkheden om te zien wat aan de criteria voldoet, wat de norm haalt om in een ETF te worden geleverd. Voor ons, zowel qua beleggingsmogelijkheden als wat we horen van onze klanten, voldoen Bitcoin en Ethereum zeker aan die norm, maar het zal nog even duren voordat we iets anders zien.

Deze beslissing onderstreept de voorzichtige benadering van BlackRock bij het uitbreiden van zijn crypto ETF aanbod, waarbij de focus uitsluitend ligt op de twee meest gevestigde cryptocurrencies. 

Dit komt ook overeen met de verklaring van BlackRock’s hoofd digitale activa, Robert Mitchnick, die onlangs tijdens een Bitcoin conferentie herhaalde dat het bedrijf geen directe vooruitzichten ziet voor nieuwe crypto ETF’s.

Vooruitzichten voor Crypto ETF’s

Samenvattend anticipeert BlackRock’s CIO Samara Cohen dat crypto ETF’s tegen het einde van 2024 een vast onderdeel zullen worden van modelportefeuilles. Dit weerspiegelt BlackRock’s strategische focus op het navigeren in de cryptomarkt met een gematigde benadering.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu