Blockchain Stories
Bitcoin zakt onder de $66k, zo reageren de whales
Altcoin Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin zakt onder de $66k, zo reageren de whales

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 29 juli verplaatste de Amerikaanse overheid $2 miljard aan Bitcoin (Ticker: BTC) naar nieuwe wallets. 

Deze bijzondere transactie trok veel aandacht van crypto volgers en had een negatieve invloed op de markt als geheel. Na deze transactie was de BTC koers rond de $66.520 en onderging een prijsdaling van ongeveer 4,5% in de afgelopen 24 uur. 

Tijdens deze prijsdaling steeg de deelname van investeerders en handelaren met 65%, wat wijst op mogelijke buy the dip activiteit.

Whales kopen 5.900 Bitcoin

Daarnaast zagen whales en instellingen deze prijsdaling als een kans en vergaarden een aanzienlijke hoeveelheid BTC. Op 30 juli meldde een on chain analysebedrijf, Spotonchain, op X (voorheen Twitter) dat vier whales in de afgelopen 24 uur een opmerkelijke 5.900 BTC ter waarde van $397 miljoen hebben toegevoegd vanuit gecentraliseerde exchanges (CEXs). 

Volgens het Spotonchain rapport trok het whale adres “12QVs” een enorme 4.500 BTC ter waarde van $300 miljoen terug van Binance tegen een gemiddelde prijs van $67.298. 

Hiervan werden 3.500 BTC ter waarde van ongeveer $230 miljoen teruggetrokken net nadat de BTC prijs daalde. Ondertussen hebben de andere drie whales, waarschijnlijk een persoon of organisatie, 1.400 BTC ter waarde van $95 miljoen teruggetrokken van Bitfinex tegen een gemiddelde prijs van $67.190. 

Sinds 12 juni hebben zij een enorme 3.910 BTC teruggetrokken tegen een gemiddelde prijs van $65.765, en nu hebben ze een ongerealiseerde winst van meer dan $4,6 miljoen.

Technische analyse van Bitcoin en toekomstige niveaus

Volgens deskundige technische analyse beweegt BTC in een dalend patroon en ervaart momenteel weerstand van de bovenkant. Historisch gezien ondergaat BTC een grote prijsdaling wanneer het dit niveau bereikt. 

Sinds maart 2024 heeft BTC vijf keer de top van dit patroon bereikt en elke keer een prijs omkering ervaren. Als het sentiment hetzelfde blijft, is er een grote kans dat BTC kan dalen naar $63.350 of zelfs lager. 

image
Bron: TradingView

Om echter een stijgende beweging te ervaren, zal BTC dit dalende patroon moeten doorbreken en een sterke dagelijkse afsluiting boven de $71.800 moeten laten zien.

Grootste liquidatieniveau van Bitcoin

In de afgelopen zeven dagen zijn twee belangrijke liquidatie niveaus waargenomen nabij de $70.330 aan de hogere kant en $63.800 aan de lagere kant. 

Als de geschiedenis zich herhaalt en de BTC prijs daalt tot de $63.800, zullen bijna $3,20 miljard aan longposities worden geliquideerd. Omgekeerd, als de BTC prijs een stijgende beweging ervaart en de $71.800 bereikt, zullen bijna $3,3 miljard aan shortposities worden geliquideerd. 

image
Bron: Coinglass

Naast deze bearish vooruitzichten daalde de BTC futures Open Interest (OI) met 6% in de afgelopen 24 uur. Deze daling in OI suggereert een lagere interesse van handelaren en investeerders.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu