Blockchain Stories
$4 miljard Terra Luna schikking: Invloed op investeerders cryptomarkt
Altcoin Nieuws

$4 miljard Terra Luna schikking: Invloed op investeerders cryptomarkt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In 2022 stortte de Terra Luna cryptomarkt in en veroorzaakte een verlies van maar liefst $40 miljard. Dit had niet alleen gevolgen voor de investeerders, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van cryptocurrency.

Onlangs heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) belangrijk nieuws gedeeld dat van invloed kan zijn op velen. De SEC heeft een gids uitgebracht waarin wordt uitgelegd hoe de compensatie zal verlopen na een recente schikking.

Recente uitspraak en gevolgen

Op 12 juni 2024 keurde de U.S. District Court voor het Southern District van New York een definitief vonnis goed tegen Terraform Labs en oprichter Do Kwon. De rechtbank oordeelde dat het bedrijf en zijn oprichter zich schuldig hebben gemaakt aan frauduleuze activiteiten met betrekking tot crypto.

Als gevolg hiervan is Terraform Labs verplicht om een bedrag van $4.47 miljard ($4,473,828,306 om exact te zijn) te betalen. Dit geld zal worden gebruikt om gedupeerde investeerders en schuldeisers te compenseren. Het vonnis heeft brede implicaties voor de cryptomarkt en alle betrokkenen.

Onder de rechterlijke uitspraak moet Do Kwon $204 miljoen overdragen aan de faillissementsboedel van Terraform Labs. Dit bedrag omvat $7 miljoen in contanten, alle cryptoactiva die worden gehouden door de Luna Foundation Guard en zijn PYTH tokens. Deze activa zullen worden toegewezen aan de getroffen partijen als onderdeel van het compensatieproces.

Hoe werkt het compensatieproces?

Het proces van het terugvorderen van verliezen lijkt sterk op hoe je te werk gaat bij het indienen van een verzekeringsclaim na een ongeluk. Allereerst is het cruciaal dat je duidelijk bewijs verzamelt dat aantoont dat je daadwerkelijk getroffen bent door het specifieke voorval.

Terraform Labs gaat een liquidatieplan indienen, wat betekent dat zij hun activa zullen verkopen om de schuldeisers en gedupeerden terug te betalen. Dit plan moet goedgekeurd worden door de rechtbank en er zal een hoorzitting plaatsvinden in het najaar van 2024. Na goedkeuring wordt het proces en de deadlines voor het indienen van claims online gezet.

Belangrijke informatie over schikkingen en toekomstperspectief

Hoewel het compensatieproces tijd in beslag neemt, biedt de schikking een onmiskenbaar signaal dat malafide praktijken niet onopgemerkt blijven en daadwerkelijk aangepakt worden. Dit is een cruciale stap in het bieden van bescherming aan investeerders en het herstellen van vertrouwen in de financiële markten. Bovendien wijst deze ontwikkeling op een positiever toekomstperspectief voor de cryptomarkt, waarbij er een grotere nadruk komt te liggen op verantwoordelijkheid en regelgeving.

Deze verschuiving naar meer regulering en toezicht heeft de potentie om de stabiliteit en veiligheid van de markt op lange termijn aanzienlijk te verbeteren, wat essentieel is voor zowel huidige als toekomstige investeerders. Door deze ontwikkelingen kan de cryptomarkt evolueren naar een meer volwassen en betrouwbaar financieel ecosysteem.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu