Blockchain Stories
Verwachting voor Bitcoin: technische analyse door AltCryptoGems
Bitcoin Nieuws

Verwachting voor Bitcoin: technische analyse door AltCryptoGems

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Sjuul van AltCryptoGems is een bekende naam in de crypto wereld en hij deelt regelmatig zijn inzichten van de crypto markt op X. Vandaag deelt hij zijn Bitcoin analyse aan meer dan 400.000 volgers.

De markt zag gisteren mooie impuls naar $70K, maar de prijs stuitte op een tijdelijke afwijzing. Is deze stijging voorbij of staat er juist meer te gebeuren? Sjuul laat het ons weten in zijn X Thread.

Bitcoin handelt binnen een dalend kanaal

Als hij de dagelijkse grafiek bekijkt, valt hem op dat Bitcoin (BTC) zich in een dalend kanaal bevindt. Op hogere tijdsframes ziet hij een reeks hogere bodems en lagere toppen. Een belangrijk niveau om dit kanaal te doorbreken is volgens hem het $72K niveau.

Daarnaast kan de prijsactie van de afgelopen vijf maanden worden gezien als een grote range met ondersteuning op $60K en weerstand op $72K. Deze range is veelvuldig getest, waarbij zowel de ondersteuning als de weerstand meerdere keren zijn aangeraakt. De laatste gebeurtenis (in het groen) was een afwijking onder de ondersteuning, wat aangeeft dat de weerstand de volgende uitdaging zou moeten zijn.

Grote range met ondersteuning op $60K en weerstand op $72K
Bron: AltCryptoGems / TradingView

Wat betreft de trend, de 4-uurs EMA200 (groene lijn) geeft een goed beeld van de Bitcoin beweging. Dit niveau fungeert als weerstand bij neerwaartse bewegingen en als ondersteuning bij opwaartse trends. Aangezien we momenteel boven dit niveau handelen, kunnen we een poging verwachten om de ATH van $73.8K te doorbreken zolang deze trend standhoudt.

om de ATH van $73.8K te doorbreken
Bron: AltCryptoGems / TradingView

Op de liquidatie heatmap ziet hij twee lokale clusters die we in de gaten moeten houden. De high die gisteren werd gevormd, laat een belangrijke cluster net boven $70K zien. Lager moeten we de low na de toespraak van Trump net boven $63K monitoren. Gisteren was er een belangrijke liquidatiegebeurtenis, waarbij longposities zwaar werden gestraft.

liquidatie heatmap
Bron: AltCryptoGems / CoinGlass

Het begin van de week was groen voor de Bitcoin spot ETF, al was de instroom niet significant genoeg om een grote impact te maken. De volgende FOMC vergadering vindt morgen plaats. Dit zal waarschijnlijk voor meer volatiliteit zorgen in de komende dagen. Handel voorzichtig en vermijd posities met hoge hefbomen.

Je vindt meer van Sjuul z’n analyses op AltCryptoTalk.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu