Blockchain Stories
Transactie van maar liefst 949 BTC vanaf Binance
Bitcoin Nieuws

Transactie van maar liefst 949 BTC vanaf Binance

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dinsdagochtend bereikt ons bijzonder nieuws. Het X-account Whale Alert tweet namelijk dat er sprake is van een transactie van maar liefst 949 BTC vanaf Binance. Deze transactie is, zoals crypto betaamt, volledig anoniem en daardoor niet verder uit te pluizen. Met deze transactie gaat een bedrag gepaard van meer dan $63 miljoen. Al met al een transactie die niet al te vaak voorkomt.

Waarom voert iemand deze order uit?

Het is lastig om te stellen waarom een investeerder deze order uit zou voeren. Dit komt mede doordat het onbekend is wat voor soort wallet het ontvangende wallet is. Gaat dit wellicht om een wallet bij een andere crypto exchange? Of gaat dit om een wallet van een privé persoon? Of mogelijk een wallet van een groot bedrijf?

Enerzijds is deze anonimiteit de kracht van crypto. Anderzijds is het in zo’n situatie toch voor investeerders wenselijk om meer inzicht te krijgen. Want, wellicht weet de uitvoerder van deze transactie meer dan wij weten.

Is zo’n order van invloed op de Bitcoin koers?

In de afgelopen dagen maakte de Bitcoin koers een flinke stijging door. De koers kwam zelfs even boven de $70.000 uit, maar heeft momenteel weer met een correctie te maken. De Bitcoin koers daalde namelijk met meer dan 4%. Dit is echter niet direct toe te schrijven aan deze grote order.

Er zijn andere redenen die voor de recente daling van de Bitcoin koers zorgen. De hoofdreden is toch wel de activiteit van de Amerikaanse overheid. De Amerikaanse overheid is één van de grootste Bitcoin houders en heeft recent 28.000 Bitcoin naar andere adressen overgemaakt. Deze Bitcoin is verkregen door het in beslag genomen Silk Road Funds. Dat deze Bitcoin nu in beweging komt, geeft mogelijk aan dat deze BTC vrij komt op de markt. Dat zou meer aanbod dan vraag betekenen, waardoor de Bitcoin koers onder druk komt te staan.

Op dit moment is een verdere daling zeker niet uitgesloten. Tegelijkertijd is er een behoorlijk bullish momentum in de markt aanwezig. Dit maakt het des te opvallender dat een whale ervoor kiest om 949 BTC van zijn/haar Binance account weg te halen. Deze whale had ook op een verdere koersstijging in kunnen spelen, maar daar kiest de whale toch niet voor.

Komen zulke orders vaker voor?

Een order met een dergelijke omvang komt niet al te vaak voor. In de meeste gevallen gaat het om transacties van grote instanties, zoals dus van de Amerikaanse overheid. Of van de Duitse overheid of van de Mt. Gox terugbetalingen.

Tegelijkertijd weten wij niet 100% zeker wat voor transactie dit precies is. Mogelijk is dit ook wel een transactie die door een groot bedrijf of bepaalde instanatie uitgevoerd is. Desalniettemin kunnen we stellen dat zulke transacties niet al te vaak voorkomen. Vandaar ook dat wij er graag op Blockchainstories over berichten.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu