Blockchain Stories
Peter Schiff en de plannen voor Bitcoin van Trump
Bitcoin Nieuws Regulatie

Peter Schiff en de plannen voor Bitcoin van Trump

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Peter Schiff, een bekende criticus van Bitcoin en financieel commentator, reageerde recent op de uitspraken van Donald Trump tijdens een Bitcoin conferentie in Miami. Trump, die zichzelf heeft gepositioneerd als een voorstander van cryptocurrency, kondigde aan dat als hij wordt verkozen tot president, zijn regering van plan is om alle Bitcoin te behouden die de Amerikaanse overheid momenteel bezit of in de toekomst zal verwerven.

Deze verklaring heeft veel aandacht getrokken, vooral omdat Trump eerder gemengde gevoelens over Bitcoin en andere digitale valuta heeft geuit. Schiff, die vaak waarschuwt voor de risico’s van Bitcoin, benadrukte in zijn reactie dat het behoud van Bitcoin door de overheid problematisch kan zijn en dat de cryptocurrency markt inherent volatiel is.

Toekomstplannen van Trump met Bitcoin en de Amerikaanse overheid

Trump verklaarde dat zijn administratie van plan is om alle door de overheid gehouden Bitcoin te behouden. Dit zou betekenen dat de Verenigde Staten een strategische reserve van Bitcoin opbouwen. Trump ziet Bitcoin als een symbool voor vrijheid, soevereiniteit en onafhankelijkheid van overheidscontrole. Hij beloofde ook om de huidige SEC voorzitter Gary Gensler te ontslaan en een einde te maken aan de anti crypto houding van de huidige regering.

Peter Schiff uitte snel kritiek op deze plannen. Hij suggereerde dat als Trump serieus is over het opbouwen van een Amerikaanse reserve van Bitcoin, hij deze plannen geheim had moeten houden totdat hij daadwerkelijk in functie was. Schiff denkt dat de huidige regering nu op de hoogte is van Trumps plannen en ervoor zal zorgen dat alle Bitcoin wordt verkocht voordat Trump eventueel aan de macht komt.

Speculaties over een strategische Bitcoinreserve

Schiff’s opmerkingen roepen interessante vragen op over de implicaties van een dergelijke stap. Zou het zinvol zijn voor een land om Bitcoin aan te houden als een vorm van nationale schatkist? Net zoals landen goudreserves aanhouden als verzekering tegen economische onzekerheid, zou Bitcoin kunnen dienen als een moderne, digitale tegenhanger.

Overdracht van Bitcoin door de Amerikaanse overheid

Op maandag heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) bijna 30.000 BTC ter waarde van 2 miljard dollar overgedragen naar een onbekende wallet. Ondanks deze overdracht bezit de Amerikaanse overheid nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin, met een waarde van meer dan 12 miljard dollar.

Deze overdracht heeft verdere speculatie aangewakkerd. Bloomberg analist James Seyffart suggereerde dat de overdracht mogelijk verband hield met een deal tussen de U.S. Marshals Service en Coinbase. Na deze overdracht rapporteerde Arkham Intelligence dat de fondsen werden verdeeld over twee Bitcoin adressen, waarvan een deel mogelijk naar institutionele bewaring is gestuurd.

De beweging van zulke enorme bedragen in Bitcoin door de overheid benadrukt de privacy en veiligheid van deze transacties. Door deze ontwikkelingen blijft de discussie over de rol van Bitcoin in de toekomst van de Amerikaanse economie spannend en relevant. De komende tijd zal uitwijzen hoe deze plannen zich verder ontwikkelen en wat dit betekent voor de bredere acceptatie en regulering van crypto.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Binnenkort kan de overheid cryptotransacties door AI laten controleren

Michel Borggreve

BingX hack zorgt voor minstens $52 miljoen aan verliezen

Pieter de Haan

Solana stijgt 12% naar $150: Op weg naar $160?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu