Blockchain Stories
Opvallend: crypto regulatie op de Britse Maagdeneilanden
Nieuws Regulatie

Opvallend: crypto regulatie op de Britse Maagdeneilanden

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Britse Maagdeneilanden, ook wel Virgin Islands genoemd, staan al jaren te boek als een belastingparadijs. Talloze bedrijven en rijke mensen hebben hier door de jaren heen een bankrekening geopend. De redenen daarvoor zijn evident: je hoeft weinig belasting te betalen en er is sprake van een totale geheimhouding van eigenaren van bedrijven. Des te opvallender is het dat juist de Britse Maagdeneilanden nu met speciale crypto regels op de proppen komen.

Grote speler in het internationale zakenleven

In het dagelijkse leven hoor je nooit iets over de Britse Maagdeneilanden. Logisch ook, aangezien het een kleine eilandengroep aan de andere kant van de wereld is. Toch is juist deze eilandengroep door de jaren heen uitgegroeid tot een grote speler in het internationale zakenleven. Honderdduizenden bedrijven hebben zich hier ingeschreven, met name vanwege de hierboven genoemde voordelen.

Dat het zo’n grote speler geworden is, is ook te danken aan de stabiele juridische structuur. Bedrijven en bijzonder vermogende mensen weten precies waar ze aan toe zijn op de Britse Maagdeneilanden. Aan deze juridische structuur wordt nu een extra hoofdstuk toegevoegd. Het hoofdstuk van crypto.

Niet over één nacht ijs gegaan

De crypto regels die recent ingevoerd zijn, komen niet uit de lucht vallen. De overheid van de Britse Maagdeneilanden is namelijk al jaren bezig met deze regels. Net zoals dat zij zich voortdurend bezighouden met het aanpassen van de regelgeving voor andere financiële producten. Hiermee tracht men om hun unieke status in het internationale zakenleven te behouden.

Wat gaat er veranderen?

Een belangrijke ontwikkeling is de lancering van de Virtual Assets Service Providers Act. Deze wet schrijft voor dat een virtueel bezit als een digitale representatie van waarde gezien kan worden die ook overdragen kan worden. Elk bedrijf dat als een  Virtual Asset Service Provider wil opereren, moet zich hiervoor registreren bij de Financial Services Commission van de Britse Maagdeneilanden. Het is voor cryptobedrijven dus niet (meer) mogelijk om zich zomaar in te schrijven op deze eilandengroep.

Deze wet werd al op 1 februari 2023 gelanceerd, maar lijkt nu pas volledig uitgerold te zijn. Tevens zijn er ontwikkelingen gaande op het gebied van belastingen. De Britse Maagdeneilanden staan bekend als een belastingparadijs, aangezien er geen inkomsten-, vermogens- of erfbelasting geheven wordt. Dit is een groot voordeel voor alle financiële producten en dus ook voor crypto. Bedrijven die via de Britse Maagdeneilanden in crypto handelen, hoeven simpelweg geen inkomstenbelasting te betalen. Sinds kort is het voor deze bedrijven wel verplicht om een verklaring over de economische substantie in te dienen.

Met andere woorden: ook op de Britse Maagdeneilanden komt/is er meer toezicht op de cryptomarkt. Deze regulatie wordt echter door veel mensen toegejuicht. Door dergelijke regulatie weten crypto investeerders immers nog beter waar ze aan toe zijn. Ook als ze willen handelen via cryptobedrijven die zich gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Een dergelijke crypto regulatie is dus absoluut niet altijd slecht nieuws, ondanks dat veel crypto aanhangers dat tegen zullen spreken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu