Blockchain Stories
Is PEPE een goede memecoin om nu te kopen?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Is PEPE een goede memecoin om nu te kopen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Geloof het of niet, maar Pepe (Ticker: PEPE) kan worden geclassificeerd als een veilige gok binnen het memecoin segment. 

De cryptomarkt verkeert al een tijdje in een consolidatiefase. De huidige verwachtingen zijn dat de markt zich klaarmaakt voor een nieuwe fase van euforische groei. Maar kan PEPE profiteren van de aanstaande kansen?

Terugblik op PEPE

PEPE bestaat iets meer dan een jaar en drie maanden. Met andere woorden, het was niet aanwezig tijdens de vorige bull run. Desondanks is het erin geslaagd om met meer dan 2600% te groeien van zijn laagste prijspunt naar zijn huidige historische hoogtepunt van $0.00001725. 

Met een marktkapitalisatie van bijna $5 miljard (op het moment van schrijven) is PEPE de 22e grootste crypto qua marktkapitalisatie. PEPE is er dus in geslaagd om in zijn korte bestaan als memecoin door te breken naar de mainstream.

Maar kan dit toekomstige groei garanderen?

Laten we PEPE eerst vergelijken met andere top memecoins. Shiba Inu (Ticker: SHIB) was op het moment van schrijven de op één na grootste memecoin, met een marktkapitalisatie van bijna $10 miljard. 

Dogecoin (Ticker: DOGE) stond op de eerste plaats met een indrukwekkende marktkapitalisatie van bijna $19 miljard. Dit kan in het voordeel van PEPE werken, als de trader psychologie bepaalt dat het de meest ondergewaardeerde van de drie top memecoins is.

PEPE’s toekomst in een overvol segment

Er zijn momenteel meer dan 2.000 memecoins in omloop en ongeveer 1.000 kunnen als liquide worden beschouwd. Het vinden van de meest veelbelovende memecoin op dit moment is vergelijkbaar met het vinden van een speld in een hooiberg. 

Dus de meeste traders die op zoek zijn naar enige winst, zoals misschien een 10X, richten hun aandacht op mainstream memecoins zoals PEPE, Dogecoin en Shiba Inu.

PEPE kan dus uiteindelijk een aanzienlijk deel van de nieuwe liquiditeit veiligstellen die in de volgende fase van de bull run naar memecoins stroomt. Dit wordt ook ondersteund door het feit dat het nog steeds een enorme memecoin factor heeft. 

Uiteindelijk hangt PEPE’s vermogen om naar hogere niveaus te stijgen af van de vraag of het nog steeds robuuste vraag kan veiligstellen, vooral van whales. Recente gegevens suggereren dat de memecoin gezonde vraag ervaart.

Interesse van whales en technische indicatoren

PEPE ontvangt veel aandacht van whales, wat aangeeft dat het op het punt staat om een nieuwe rally te ervaren. De cryptocurrency handelde geconsolideerd in de tweede helft van juli en stond op $0.00001183 op het moment van schrijven. 

image
Bron: TradingView

Naast de whale activiteit, heeft PEPE zojuist een ander potentieel bullish signaal gegeven. Zijn 20 daagse voortschrijdend gemiddelde stond op het punt om boven zijn 50 daagse voortschrijdend gemiddelde uit te komen op het moment van observatie. Een bullish uitkomst heeft zich in de weken die volgden voorgedaan elke keer dat de 20 daagse MA boven de 50 daagse MA kwam.

Alles bij elkaar genomen lijkt PEPE een aantrekkelijke memecoin voor beleggers die willen profiteren van de aanstaande bull run, zolang de vraag blijft toenemen, vooral van grote spelers in de markt.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu