Blockchain Stories
Is dit het moment voor een omkering van Dogecoin?
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Is dit het moment voor een omkering van Dogecoin?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin (Ticker: DOGE) sloot de vorige dag met een verlies af. Toch wijst recente data op een trend omkering, wat een mogelijke marktschommeling signaleert. 

Ondanks deze positieve verschuiving in prijzen, is het handelsvolume nog niet gestegen naar een niveau dat deze omkering typisch als een sterke en aanhoudende beweging zou bevestigen.

Dogecoin is langzaam aan het herstellen

Op 29 juli daalde Dogecoin met meer dan 4%, wat samenhangt met een daling van 1% in Bitcoin (Ticker: BTC). Desondanks beperkte Dogecoin zijn verliezen en sloot de dag af op ongeveer $0,130, wat slechts een daling van 1% betekende. 

Volgens onze analyse is DOGE sinds die dip hersteld en handelt het op het moment van schrijven rond de $0,1291, wat een daling van ongeveer 3,39% betekent.

image
Bron: TradingView

Deze recente daling heeft bijgedragen aan het handhaven van de bullish trend van Dogecoin. De Relative Strength Index (RSI), die bij het ter perse gaan op 60 stond, is een belangrijke indicator die deze positieve vooruitzichten ondersteunt. Een RSI niveau van 60 suggereert dat het activum een sterk bullish momentum heeft, maar DOGE is nog niet overbought. Dit kan meer koopinteresse aantrekken als de stijgende trend herstelt en doorzet.

Volgens onze laatste Dogecoin koersgegevens bedroeg het handelsvolume van Dogecoin meer dan $850 miljoen, wat een mooi cijfer is voor de memecoin. Dit vertegenwoordigde een significante daling van meer dan 30% in de afgelopen 24 uur. 

Dit duidt op een gebrek aan convergentie tussen prijs en volume trends. Voor een bullish prijs trend om als sterk en duurzaam te worden beschouwd, moet deze worden ondersteund door toenemende of consistent hoge handelsvolumes. Het huidige scenario kan suggereren dat marktactiviteiten de prijsstijging mogelijk niet sterk ondersteunen.

DOGE in winst stijgt

Volgens gegevens van Santiment daalde het percentage van Dogecoin in winst tot ongeveer 72% op 28 juli. Dit vertaalde zich naar ongeveer 105 miljard DOGE in winst op dat moment. Sindsdien is er een licht herstel geweest. 

image
Bron: Santiment

Volgens de laatste gegevens is het percentage van DOGE in winst gestegen tot meer dan 73%, wat neerkomt op meer dan 108 miljard tokens. “In winst” weerspiegelt de hoeveelheid circulerende Dogecoin die werd gekocht tegen een prijs lager dan de huidige marktprijs. 

Als deze worden verkocht, zouden deze holdings winst opleveren. De recente toename is beïnvloed door de algemene stijging van de prijs van Dogecoin.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu