Blockchain Stories
Hoe Binance zijn marktdominantie behoudt ondanks een daling
Altcoin Binance Coin Nieuws

Hoe Binance zijn marktdominantie behoudt ondanks een daling

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Recente gegevens wijzen op een afname van Binance’s spot trading volume in het tweede kwartaal. 

Ondanks deze daling heeft Binance zijn dominante positie in de markt behouden. Het is belangrijk op te merken dat de dominantie in vergelijking met voorgaande jaren is afgenomen. Hieronder analyseren we de cijfers nader.

Gemengde cijfers voor Binance’s dominantie

Volgens recente gegevens van onze BNB koers, die de prestaties van gecentraliseerde exchanges analyseerden, bleef Binance de grootste exchange. Desondanks heeft het wat terrein verloren. 

De gegevens geven aan dat het spot trading volume van Binance een jaarlijks dieptepunt bereikte van $424 miljard, een daling van ongeveer 22% ten opzichte van de $550 miljard die in mei 2024 werd geregistreerd. 

Ondanks deze schommelingen behield Binance een aandeel van 46% in het totale spot trading volume onder gecentraliseerde exchanges voor Q2 van 2024.

Hoewel het marktaandeel van Binance steeg van Q1 naar Q2 van 2024 en het eerste kwartaal afsloot met een marktaandeel van 49%, lijkt het opnieuw terrein te verliezen. In absolute termen genereerde de exchange $1,67 biljoen in handelsvolume tijdens Q2 van 2024, een daling van 19,8% ten opzichte van $2,08 biljoen in Q1 van 2024. 

Historisch gezien bedroeg het marktaandeel van Binance meer dan 60% rond 2022, maar het is sindsdien aanzienlijk gedaald.

Waarom de dominantie van Binance is afgenomen

Binance’s reis in de industrie is gekenmerkt door aanzienlijke uitdagingen, met name wat betreft regelgeving in verschillende wereldwijde jurisdicties. 

Deze regelgevende obstakels hebben een aanzienlijke impact gehad op de operaties en concurrentiepositie van Binance.

In sommige gebieden, zoals Canada, heeft Binance zijn operaties volledig moeten staken vanwege regelgevende beperkingen. Deze terugtrekking uit belangrijke markten weerspiegelt de bredere nalevingsuitdagingen waarmee de exchange wordt geconfronteerd. Bovendien hebben recente juridische problemen in de Verenigde Staten zijn positie verder bemoeilijkt. 

De afronding van een regelgevend onderzoek resulteerde in een grote financiële boete voor de exchange en nog belangrijker, in de gevangenneming van zijn voormalige CEO, Changpeng Zhao (CZ).

Deze ontwikkelingen hebben de operationele stabiliteit en reputatie van Binance onder gebruikers en investeerders beïnvloed. Deze tegenslagen hebben een opening geboden voor andere exchanges zoals Coinbase en Bybit om een deel van de dominantie die Binance ooit genoot te ondermijnen. Naarmate deze concurrenten blijven uitbreiden en mogelijk profiteren van de regelgevende problemen van Binance, zou de dominantie verder kunnen afnemen.

BNB daalt qua prijs

De dagelijkse prijs trendanalyse van Binance Coin (Ticker: BNB) laat zien dat het de bredere marktbewegingen weerspiegelt. Op 29 juli ervoer BNB een daling van meer dan 1,6%, van ongeveer $584 tot rond $574 tegen het einde van de dag. 

image
Bron: TradingView

Volgens onze BNB koers was de prijs op moment van schrijven $573, wat een lichte daling van 0,58% vertegenwoordigt. Ondanks deze recente dalingen bleef BNB boven de neutrale lijn op de Relative Strength Index (RSI), wat suggereert dat het nog steeds een bullish momentum heeft binnen de heersende marktomstandigheden.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu