Blockchain Stories
Filecoin (FIL) prijs daalt naar steun nu bulls grip verliezen
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Filecoin (FIL) prijs daalt naar steun nu bulls grip verliezen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente prijstrend van Filecoin (FIL) laat zien dat de prijs zich momenteel beweegt richting een steunlijn van $4,44, nadat het kort geleden niet lukte om boven de weerstandslijn van een oplopend kanaal te komen.

Deze beweging suggereert dat de koopdruk afneemt en dat het marktsentiment negatiever wordt, wat weerspiegeld wordt door de neerwaartse trend van de Relative Strength Index (RSI). Als deze negatieve trend aanhoudt, is er een reële kans dat de prijs van FIL verder daalt, mogelijk tot een dieptepunt van $3,25.

Prijstrend van Filecoin

Sinds 4 juli beweegt de prijs van Filecoin binnen een oplopend kanaal, wat meestal een positief signaal is. Stel je dit kanaal voor als een bergpas. De toppen van de berg representeren de weerstandslijnen, terwijl de dalen de steunlijnen zijn. Net als een klimmer die vooruitgang probeert te boeken, zal de prijs van FIL steeds hoger klimmen tot het een punt van weerstand bereikt.

Op 23 juli faalde FIL echter om de bovenlijn van dit kanaal te passeren. Dit betekent dat de klimmer niet verder kon stijgen en begon terug te vallen naar de steunlijn. Op dit moment bevindt de prijs zich dicht bij de steunlijn van $4,44. Als de prijs onder deze lijn zakt, kan dit wijzen op een verdere neerwaartse trend.

filecoin usd beari juli
Bron: TradingView

Bulls vs bears

De recente neerwaartse bewegingen van Filecoin wijzen erop dat de kopers (bulls) hun grip verliezen op de markt. Wanneer de prijs naar de onderste lijn van het kanaal beweegt, suggereert dit dat de koopdruk afneemt, wat vaak een teken is dat de vraag naar de digitale munt vermindert. Dit betekent dat veel investeerders ervoor kiezen om hun FIL tokens te verkopen om winst te maken voordat de prijs mogelijk verder daalt.

Een belangrijke indicator die hierbij helpt is de Relative Strength Index (RSI). Denk aan de RSI als een elastiek dat uitrekt en terugveert. Wanneer het te ver uitrekt en de overgekochte zone bereikt, kan dit een indicatie zijn dat de markt op het punt staat te dalen. Aan de andere kant, als de RSI te veel samentrekt in de oververkochte zone, kan dit een keerpunt in de markt signaleren en een kans bieden voor kopers.

Momenteel bevindt de RSI van FIL zich in een neerwaartse trend en lijkt het klaar te zijn om de 50 neutrale lijn te doorbreken. Dit zou kunnen wijzen op een toenemend negatieve marktsentiment.

Toekomstperspectieven

De toekomst van FIL lijkt momenteel onzeker, wat zorgt voor bezorgdheid onder investeerders. De negatieve stemming rondom FIL wordt duidelijk weerspiegeld in de ‘weighted sentiment metric’, die momenteel op -0.04 staat. Deze meting kan worden vergeleken met de sfeer in een kamer: wanneer de sfeer negatief is, kunnen de waarden, in dit geval de prijs van FIL, aanzienlijk dalen.

Als deze negatieve marktstemming aanhoudt, is er een reële kans dat FIL onder zijn steunlevels zakt. Dit zou kunnen leiden tot een verdere daling van de prijs, mogelijk tot een dieptepunt van negen maanden, rond de $3,25.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu