Blockchain Stories
BlackRock: Solana ETF is voorlopig uitgesloten
Altcoin ETF Nieuws Solana

BlackRock: Solana ETF is voorlopig uitgesloten

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen dagen vertoont Solana een opvallende ommekeer. Deze altcoin heeft het lange tijd lastig gehad, maar maakt momenteel een forse groei door. Over de afgelopen 7 dagen gaat het om een groei van meer dan 4%. Deze groei had mogelijk toegeschreven kunnen worden aan de mogelijke komst van een Solana ETF. Daar lijkt echter voorlopig geen sprake van te zijn. De CEO van BlackRock geeft namelijk in een interview met Bloomberg aan dat een Solana ETF voorlopig uitgesloten is.

Geen actie vanuit BlackRock

In het interview met Bloomberg geeft Samara Cohen aan dat BlackRock geen actie uit gaat voeren met betrekking tot een Solana ETF. Daarmee volgt BlackRock het voorbeeld van onder meer VanEck en 21Shares niet. Deze twee vermogensbeheerders hebben namelijk recent wel een aanvraag ingediend voor een Solana ETF.

Cohen geeft aan dat er vanuit BlackRock geen duidelijke reden is om een Solana ETF aanvraag in te dienen. Zij maakt daarbij een treffende vergelijking met de Ethereum ETF. Deze ETF is er uiteindelijk wel gekomen, maar dat had volgens Cohen puur te maken met de vraag vanuit de klant. Veel BlackRock klanten gaven aan interesse te hebben in een Ethereum ETF. Aan dergelijke aanvragen met betrekking tot een Solana ETF ontbreekt het vooralsnog bij BlackRock. Deze vermogensbeheerder ziet daarom geen reden om op termijn met een Solana ETF op de proppen te komen.

Gaat er een Solana ETF komen?

Vooralsnog is er veel onduidelijkheid over de mogelijke komst van een Solana ETF. Er liggen inmiddels dus aanvragen voor, maar experts uit de sector zijn nogal kritisch. Zij verwachten niet direct dat er – nog in 2024 – goedkeuring voor een Solana ETF komt. Op lange termijn kan dit wel het geval zijn, maar een lancering op korte termijn van Solana ETF’s lijkt uitgesloten te zijn.

In de afgelopen periode is Solana uitgegroeid tot de vierde grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Solana versloeg Binance BNB en zet daarmee de indrukwekkende groei voort. Met die groei in het achterhoofd zou een Solana ETF helemaal niet gek zijn. Tegelijkertijd is het een feit dat dergelijke ETF’s aan talloze eisen moeten voldoen. Ga maar eens na hoe lang de lancering van de Ethereum Spot ETF’s op zich heeft laten weten.

We weten nu in ieder geval zeker dat BlackRock voorlopig niet met een Solana ETF gaat komen. Schiet BlackRock zich hiermee in hun eigen voet? Dat zou zomaar kunnen. Zoals deze X-gebruiker ook al aangeeft, opent dit namelijk deuren voor andere vermogensbeheerders:

Solana naar ATH

Een toekomstige ETF lancering kan een hoop goed doen voor de Solana koers. Tegelijkertijd lijkt een Solana all time high al in zicht te komen. Als Solana de stijging van de afgelopen periode aan kan houden, wordt er koers gezet richting een nieuwe all time high. De Solana all time high ligt rond de $260, terwijl de huidige koers rond de $185 schommelt. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar alles is mogelijk.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu