Blockchain Stories
ETH zwakt af na de Ethereum ETF lancering
ETF Ethereum Nieuws Technische Analyse

ETH zwakt af na de Ethereum ETF lancering

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Sinds de goedkeuring van de spot Ethereum (Ticker: ETH) ETF voor beleggers, heeft de Grayscale Ethereum Trust ETF (Ticker: ETHE) grote uitstroom ervaren.

Grayscale breekt records

Van 23 tot 26 juli zag de ETH ETF een totale uitstroom van meer dan $1,5 miljard, met een netto uitstroom van $350 miljoen op een dag, 26 juli, volgens Farside Investors

image
Bron: Farside Investors

Deze grote daling benadrukte een opmerkelijke verschuiving in het beleggerssentiment en roept de vraag op of beleggers ETH moeten kopen voordat de afnemende voorraad van Grayscale de prijs opdrijft door hogere vraag.

In reactie hierop merkten marktanalisten @CuratedByR op X (voorheen Twitter) op:

Er is geen gemakkelijkere handel dan de ‘kopen net voordat Grayscale door hun $ETH heen is’ handel. Maak het niet te ingewikkeld.

Bron: CuratedByR

Impact op de prijs van ETH

Om deze zorgen aan te pakken, analyseerden we de markttrends van ETH en ontdekten dat de grootste altcoin werd verhandeld rond de $3.350, wat een lichte stijging weerspiegelde in de afgelopen 24 uur, volgens onze ETH koers. 

De Relative Strength Index (RSI), die zich boven het neutrale niveau van 50 bevond, gaf ook aan dat er een aanhoudend bullish momentum was. Bovendien gaven de sluitende Bollinger Bands aan dat de volatiliteit afnam, wat de verwachting versterkte dat de huidige bullish trend waarschijnlijk zou aanhouden.

image
Bron: TradingView

Analyse van de ETH ETF stromen

Grayscale Ethereum Mini Trust ETF kende een positieve verschuiving met een netto stroom van $45 miljoen op 26 juli, waardoor de totale netto stromen sinds de oprichting $160 miljoen bedroeg. 

Ondertussen had BlackRock’s iShares Ethereum Trust ETF (Ticker: ETHA) grote belangstelling van beleggers, met een aanzienlijke netto stroom van $87 miljoen op dezelfde dag. 

Zoals verwacht verhoogde deze stijging de totale netto stromen van ETHA tot $440 miljoen, wat de leidende positie op de markt benadrukte. 

Ondanks de underperformance van Grayscale, bleef het beleggersoptimisme voor ETH ETF’s sterk dankzij de instromen in andere ETF’s.

X gebruiker Joseph vatte het het beste samen toen hij zei:

Ondanks de huidige marktschommelingen lijkt het beleggersvertrouwen in ETH en zijn ETF’s onverminderd sterk, wat wijst op een potentieel herstel en verdere groei in de nabije toekomst.

Bron: Joseph van X

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu