Blockchain Stories
Compound Finance nieuwste voorstel leidt tot discussie
Altcoin Nieuws

Compound Finance nieuwste voorstel leidt tot discussie

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Compound Finance bevindt zich momenteel midden in een discussie over een mogelijke governance aanval.

De controverse draait om voorstel 289, een voorstel van Compound Finance om COMP holders een manier te bieden om passieve opbrengsten te verdienen.

Volgens Compound Finance heeft een groep genaamd de Golden Boys het opbrengstgenererende mechanisme gecreëerd dat COMP vereist. Dit mechanisme werd de goldCOMP DeFi kluis genoemd.

Het voorstel zocht goedkeuring voor dit mechanisme, waardoor COMP holders hun tokens kunnen storten en goldCOMP tokens ontvangen, een gewrapte versie van COMP.

Deze tokens kunnen vervolgens worden toegevoegd aan de 99/1 Balancer pool waar ze passief inkomen genereren.

Een governance aanval of eerlijke stemming?

De officiële pagina van het voorstel onthulde dat het voorstel werd aangenomen met 682.190 stemmen voor en 633.637 stemmen tegen. Op het eerste gezicht leek het voorstel COMP hodling te stimuleren.

Enkele communityleden die tegen het voorstel stemden, uiten zorgen over een mogelijke governance aanval. Een governance aanval vindt plaats wanneer een individu of groep invloed uitoefent op governance beslissingen voor eigen gewin.

Sommige communityleden hadden eerder bezorgdheden geuit over multisig, waaronder de Golden Boys.

Een whale die onder het pseudoniem Humpy opereert, was naar verluidt betrokken bij het beïnvloeden van de stemming. Meer dan $25 miljoen aan COMP werd uit de Compound treasury verplaatst, wat speculaties veroorzaakte dat dezelfde whale banden heeft met de Golden Boys en daarom een persoonlijk belang heeft bij het aannemen van het voorstel.

Critici van deze ontwikkeling voerden aan dat de Golden Boys mogelijk te veel controle over de fondsen in de kluis zouden krijgen. De laatste update onthulde dat de Golden Boys, om deze zorgen weg te nemen, een trust setup hebben gecreëerd.

Deze setup benadrukt een reeks regels die goedkeuring door de governance van Compound vereisen.

Is de trust setup voldoende om de zorgen weg te nemen?

Dezelfde whale kan ook betrokken zijn bij de governance stemming over de trust setup. Aan de andere kant beweren sommigen dat Humpy binnen de legitieme parameters van het stemproces heeft geopereerd.

image
Bron: TradingView

In dat geval zou de uitkomst van de stemming geldig zijn. Een positief resultaat zou de lange termijn vraag naar de COMP token kunnen stimuleren. Bij het ter perse gaan wisselde COMP van eigenaar voor $48,80, ongeveer 52% minder ten opzichte van zijn YTD hoogtepunt van $103,50.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu