Blockchain Stories
Bitcoin koers doorbreekt $69K mede door politieke invloeden
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers doorbreekt $69K mede door politieke invloeden

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft de $69.000 grens overschreden nu de inflatie in de VS tekenen van afkoeling vertoont, net voor de aankomende Fed vergadering. Ook de speech van Trump op de Bitcoin Conference 2024 werd goed ontvangen door de markt. Momenteel staat de Bitcoin koers op $69.500, dit is een stijging van 3,1%. Eerder vandaag handelde de koers net boven de $69,800.

Inflatie en renteverlagingen

De Amerikaanse inflatie lijkt te vertragen, wat zou kunnen leiden tot een renteverlaging in september. De favoriete inflatiemaatstaf van de Fed steeg in juni slechts met 0,1%, wat wijst op een vertraging. Dit nieuws heeft bijgedragen aan de stijging van de Bitcoin koers. Er zijn voorspellingen dat Bitcoin dit jaar nog $100.000 kan bereiken.

Volgens de FedWatch tool van CME is er een kans van 85% op een renteverlaging van 25 basispunten in september. Ondertussen heeft voormalig president Trump Fed voorzitter Powell gewaarschuwd tegen het politiseren van rentetarieven in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen.

Trump speech beïnvloedt marktsentiment

Trump heeft beloofd alle door de overheid gehouden Bitcoin in de VS te behouden, wat de cryptomarkt positief zou kunnen beïnvloeden bij een eventuele regeringswisseling. Volgens The Crypto Dog was de recente speech van Trump mogelijk de laatste kans om te verkopen voordat de prijzen weer stegen.

Voor degenen die wachtten op een dip, lijkt het erop dat ze nu gedwongen worden om in te stappen tegen hogere prijzen. Dit fenomeen, ook wel FOMO (Fear Of Missing Out) genoemd, zorgt ervoor dat late investeerders meer betalen voor hun Bitcoin.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu