Blockchain Stories
Bitcoin daalt na het bereiken van de $70k grens
Bitcoin Nieuws

Bitcoin daalt na het bereiken van de $70k grens

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft weer eens voor opschudding gezorgd op de cryptomarkt. De recente prijsbeweging naar $70.000 en de daaropvolgende scherpe daling hebben zowel beleggers als analisten aan het praten gezet.

Wat betekent dit nu voor de markt? En hoe kunnen we beter begrijpen wat er aan de hand is?

Bitcoin prijsbewegingen

Stel je de Bitcoin prijsbeweging voor als een achtbaan. In juli zagen we een steile klim naar $70.000, gevolgd door een snelle daling naar $54.000. Op 29 juli bereikte Bitcoin een hoogte van $69.000, om daarna snel terug te vallen naar $67.000. Dit lijkt misschien chaotisch, maar als we beter kijken, zien we een patroon van hogere pieken en dalen.

Deze schommelingen zijn niet nieuw. Eerder dit jaar zagen we vergelijkbare bewegingen toen Bitcoin in januari steeg naar $47.000 en vervolgens daalde naar $40.000. In maart bereikte Bitcoin een nieuw hoogtepunt van $69.000, maar viel kort daarna terug naar $60.000. Deze patronen kunnen frustrerend zijn voor handelaren die gebruik maken van hefboomwerking, maar voor lange termijn beleggers en technische analisten bieden ze hoop. Ze laten namelijk zien dat Bitcoin over het algemeen in een opwaartse trend zit.

schommeling prijs bitcoin 29juli
De koersdaling van Bitcoin op 29 juli. Bron: Tradingview

Impact van nieuws op de markt

Net zoals aankondigingen van bedrijven de aandelenmarkt beïnvloeden, heeft nieuws een aanzienlijke impact op de cryptomarkt. Een recent voorbeeld hiervan is de beslissing van een Duitse overheidsinstantie om 50.000 Bitcoin tokens te verkopen die in beslag waren genomen in een strafzaak. Deze gebeurtenis zorgde voor een plotselinge daling in de Bitcoin prijs. Toch herstelde de prijs zich snel en eindigde de maand juli met een winst ten opzichte van het begin van de maand.

Nieuwsberichten kunnen dus sterke schommelingen veroorzaken in de prijs van Bitcoin. Het is daarom belangrijk om up to date te blijven met het laatste nieuws en te begrijpen hoe dit de markt kan beïnvloeden.

Technische analyse van prijspatronen

Technische analyse helpt beleggers om prijspatronen te herkennen en te begrijpen. Het gaat hierbij om het bestuderen van historische prijsbewegingen en handelsvolumes om toekomstige bewegingen te voorspellen. Voor Bitcoin, en cryptomunten in het algemeen, is dit een waardevol hulpmiddel.

Zo zien we bij Bitcoin dat er een patroon van hogere pieken en dalen is. Dit patroon, bekend als een “up and to the right” chart, is geliefd bij optimistische beleggers. Het laat zien dat, ondanks de schommelingen, de prijs over een langere periode stijgt.

Snelle stijgingen en dalingen kunnen dus frustrerend zijn op de korte termijn, maar bieden kansen op de lange termijn. Door technische analyse te gebruiken, kunnen beleggers beter geïnformeerde beslissingen nemen en profiteren van de volatiliteit in de markt.

Bitcoin blijft een fascinerend en dynamisch onderdeel van de financiële wereld. De recente prijsbewegingen geven ons inzicht in de veerkracht en het groeipotentieel van de markt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu