Blockchain Stories
Alles over het herstel van Solana, nieuwe ATH?
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Alles over het herstel van Solana, nieuwe ATH?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Sinds de huidige bull run in de cyclus eind 2023 begon, heeft Solana (Ticker: SOL) een enorme rally van meer dan 850% bereikt in maart 2024. 

Het was een grote sprong van $20 naar $210, wat een 10X play is waar elke crypto handelaar van droomt. Tegenwind op de markt vanaf Q2 bracht SOL echter onder de $150 en doorbrak de belangrijke mee rmaandelijkse trendlijn support op de grafiek die vorig jaar begon. 

Nu lijkt SOL klaar om de vorige trendlijn support te heroveren, wat speculatie oproept over verdere winsten voor de altcoin.

SOL herwint een stijgende trend

SOL herwint een opwaartse trend die begon toen het op $21 stond. Er is geen betere combinatie van fundamentele analyse en technische analyse inzet daarbuiten.

image
Bron: Ansem

Is Solana klaar voor een recordhoogte?

Gebaseerd op de SOLETH ratio beweerde marktanalist Ansem dat een vergelijkbare bullish uitbraak voor SOL waarschijnlijk was.

SOLETH is de meest bullish grafiek in crypto, zelden zie je technische en fundamentele factoren zo duidelijk samenvallen als dit tegelijkertijd.

SOLETH volgt de prijsontwikkeling van SOL ten opzichte van ETH. De ratio is de afgelopen weken gestegen en zou een prijs onttrekkingsgebied kunnen bereiken als het plafond bij 0.060 wordt doorbroken. 

Dit betekent dat SOL de afgelopen weken beter presteerde dan ETH en dit zou kunnen blijven doen als SOLETH boven 0.060 klimt. Ansem was ervan overtuigd dat SOL het huidige cyclus hoogtepunt van $210 opnieuw zou kunnen testen, mits SOL boven $160 blijft.

Zal netwerk groei helpen?

Een recente analyse stelde vast dat de Solana netwerkactiviteit goed aan het herstellen is, vooral op het gebied van TVL (total value locked) en instromen van stable coins. Een beoordeling van Artemis gegevens onthulde dat het aantal dagelijkse actieve wallets van SOL in juli steeg, met een piek boven 2,20 miljoen. 

image
Bron: Artemis

Ter vergelijking, een dergelijke piek werd voor het laatst gezien in maart toen SOL zijn cyclus hoogtepunt van $210 bereikte. De enorme netwerk tractie zou een mogelijke herovering van de vorige trendlijn support kunnen versterken. 

Volgens CryptoQuant gegevens flitsten belangrijke technische indicatoren een overbought signaal, wat suggereert dat een prijs omkering waarschijnlijk is op korte termijn. 

Een overtuigende beweging zou kunnen worden bevestigd tijdens de Fed rentebeslissing deze week op 31 juli. Elke houding zou SOL boven de stijgende trendlijn kunnen rallyen. Integendeel, een hawkish aankondiging zou de herovering van de opwaartse trendlijn kunnen vertragen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu