Blockchain Stories
Overzicht ambitieuze plannen van Donald Trump op Bitcoin Conference 2024
Bitcoin Nieuws Regulatie

Overzicht ambitieuze plannen van Donald Trump op Bitcoin Conference 2024

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Donald Trump heeft tijdens de Bitcoin Conference 2024 een toespraak van 50 minuten gehouden, waarin hij zijn grootse plannen voor de toekomst van cryptocurrency in Amerika onthulde. Voor degenen die het gemist hebben, hier is een samenvatting van zijn belangrijkste punten.

Houd er rekening mee dat veel van de plannen alleen gericht kunnen zijn voor het winnen van stemmen. Hij hoeft de beloofde plannen niet uit te voeren.

Radicale veranderingen op dag één

Als Trump opnieuw tot president wordt gekozen, belooft hij om op de eerste dag Gary Gensler te ontslaan, de huidige voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC). Trump is van plan iemand aan te stellen die de toekomst van Amerika helpt opbouwen in plaats van het tegen te houden. Dit is een duidelijke boodschap aan de crypto community dat hij serieus is over het ondersteunen van crypto.

Een van Trump’s belangrijkste ambities is om de Verenigde Staten de wereldleider in crypto te maken. Hij wil dat crypto “gemined, gemint en gemaakt” wordt in de VS en nergens anders. Dit betekent dat hij van plan is om maatregelen te nemen die ervoor zorgen dat de crypto industrie in Amerika floreert en niet naar andere landen verhuist.

Einde aan anti-crypto beleid

Trump bekritiseerde het huidige beleid van de regering-Biden en noemde het een “anti-crypto kruistocht”. Hij verzekerde dat zodra hij de eed aflegt, dit beleid tot een einde komt. Hij benadrukte dat de regering de gouden regel die elke Bitcoiner kent, heeft geschonden: “Verkoop nooit je Bitcoin”. Trump belooft dat zijn regering 100% van de Bitcoin die de Amerikaanse overheid momenteel bezit of in de toekomst verwerft, zal behouden.

Operatie Chokepoint 2.0, die volgens Trump de crypto industrie te veel beperkingen oplegt, zal ook worden stopgezet. Hij vindt dat de huidige crypto wetten in Amerika te onduidelijk, te streng en te afschrikwekkend zijn. Door deze operatie te beëindigen, wil hij voorkomen dat banen en bedrijven in de Bitcoin sector naar andere landen vluchten.

Bitcoin en de dollar

Trump maakte ook duidelijk dat hij Bitcoin niet als een bedreiging voor de dollar ziet. In plaats daarvan bekritiseerde hij de huidige regering voor hun gedrag dat volgens hem de dollar bedreigt. Hij beloofde hulp bij de uitbreiding van stablecoins, wat kan helpen bij het stabiliseren van de markt en het versterken van de positie van de VS in de wereld van digitale valuta.

Denk dat Trump deze plannen echt zal waarmaken?

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu