Blockchain Stories
Lanceringen van memecoins door beroemdheden storten in
Altcoin Memecoin Nieuws Solana

Lanceringen van memecoins door beroemdheden storten in

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In juni van dit jaar kwam de Solana blockchain naar voren als een centrum voor liefhebbers van memecoins

Het was een drukke maand voor iedereen. Het ecosysteem heeft nu 30 tokens met beroemdheid thema’s die bekende mensen uit verschillende velden weerspiegelen, zoals sociale media influencers, zangers en reality-tv-sterren. 

Ondanks dat deze lanceringen veel aandacht trokken, maakten ze de hype niet waar. Kort nadat ze uitkwamen, daalden de prijzen van een aantal tokens enorm.

Zijn Solana memecoins van celebrities dood?

Solana netwerkstatistieken gaven aan dat door beroemdheden gesteunde mememunten in hun eerste maand met 94% daalden. Ongeveer 50% van deze tokens verloor 99% van hun waarde vanaf hun piekprijzen. 

Dit toont aan hoe speculatief mememunten zijn, vooral die welke afhankelijk zijn van beroemdheden voor investeringen.

Hoewel door beroemdheden gesteunde tokens slecht presteren, blijft het Solana ecosysteem goed presteren, aangezien verschillende community initiatieven memecoins blijven aantrekken. 

Dankzij het interessante idee en de actieve community events is een dergelijk project, Sealana, enigszins beroemd geworden onder de nieuwe releases. Bekend om zijn pre sale succes, heeft de token bijna $150.000 aangetrokken kort na de release.

Base Dawgz is een ander meme coin project dat aandacht heeft getrokken. Deze multi chain meme coin biedt staking uitbetalingen en een share to earn mechanisme, wat aantrekkelijk is voor meme coin enenthousiastelingen die op zoek zijn naar nieuwe manieren om deel te nemen en winsten te maken.

Meer tokens in omloop

Solana heeft steeds meer tokens uitgegeven, ondanks een kleine terugval in juni. In mei gaven ze meer dan een half miljoen tokens uit. Dit toont aan hoe gemakkelijk het is om nieuwe tokens aan het Solana netwerk toe te voegen, vooral omdat meer mensen geïnteresseerd raken in meme coins. 

image 125
Bron: TradingView

Voor meme coin voorstanders, vooral degenen die willen handelen zonder hoge kosten te betalen, zijn de lage transactiekosten en snelle verwerkingstijden van het netwerk een aantrekkelijke optie geworden.

Insiders hebben vaak controle

Ondertussen onthulden gegevens volgens Bubblemaps een netwerk van insider wallets die aanzienlijke hoeveelheden aanbod beheren. Insiders kunnen teamleden en ingenieurs zijn die aan het product werken, maar ook de beroemdheden zelf. 

Iedereen achter de schermen met voorkennis van de lancering is een insider. Voor tokens die in juni werden geïntroduceerd, hielden insiders tussen de 20% en 90% van het aanbod van beroemdheden-memecoins volgens Bubblemaps. Insiders profiteerden het meest van deze beroemdheid lanceringen en verkochten waarschijnlijk tegen hoge prijzen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu