Blockchain Stories
BNB Chain vs Solana en de marktverschuiving 
Altcoin Binance Coin Nieuws Solana

BNB Chain vs Solana en de marktverschuiving 

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

BNB Chain en Solana hebben de afgelopen 24 uur flink gestreden voor dominantie in marktkapitalisatie. 

In deze periode heeft BNB Chain Solana kortstondig ingehaald, maar Solana veroverde snel de 4e positie in de ranglijst. Dit gebeurde binnen een marktkapitalisatie bereik van $85 miljard tot $85,5 miljard. 

Op het moment van schrijven had BNB opnieuw de leiding genomen door boven de $90 miljard uit te stijgen.

Analyse van de transacties en waarde

Dit biedt ons een kans om te vergelijken hoe beide netwerken presteren op belangrijke prestatieindicatoren.

Solana transacties: Solana registreerde gezonde groei in de afgelopen 4 weken. Het hoogste dagelijkse aantal transacties in deze periode was 46,80 miljoen op 24 juli. Het aantal transacties daalde iets van hun piek, tot 42,20 miljoen op het moment van schrijven.

image 129
Bron DeFiLlama

BNB Chain transacties: De transacties op BNB Chain vertonen een dalende trend, met een piek van 3,6 miljoen transacties op 6 juni.

image 130
Bron DeFiLlama

Solana behield ook zijn voorsprong op BNB Chain in termen van Total Value Locked (TVL). De TVL bedroeg $5,45 miljard, terwijl de BNB Chain iets achterbleef met $4,80 miljard.

Kan BNB Chain concurreren in het memecoin segment?

Solana heeft de afgelopen maanden grotendeels gedomineerd in de memecoin markt, wat een stijging in netwerkactiviteit en netwerk vergoedingen mogelijk maakte. 

BNB Chain heeft dit opgemerkt en zijn inspanningen in de memecoinsector geïntensiveerd. Het heeft recentelijk zijn inspanningen opgevoerd om memecoins zoals Catcoin en WHY te promoten. 

image 131
Bron: Dexscreener

WHY bestaat sinds april en heeft een grote prijsstijging van bijna 1400% laten zien in de afgelopen 8 weken, en bereikte een nieuwe ATH in de afgelopen 24 uur. Ondertussen heeft Solana’s top memecoin, DogWifHat (WIF), moeite gehad om de afgelopen dagen liquiditeit te verkrijgen.

Kan BNB Chain genoeg ondersteuning voor Memecoins Mobiliseren?

Volgens onze analyse heeft BNB Chain momenteel een beperkt aantal memecoins vergeleken met Solana, wat op de lange termijn een nadeel kan zijn. Solana heeft de afgelopen maanden een explosie van memecoins gezien, wat de prestaties van zijn native crypto SOL ondersteunde. 

Solana heeft een duidelijk voordeel, wat heeft bijgedragen aan zijn vermogen om meer investeringen in zijn ecosysteem aan te trekken. BNB Chain heeft echter nog steeds een kans om in te halen in de memecoinruimte. Zijn succes kan afhangen van het behalen van een grote hit in het memecoin segment om de aandacht van de markt te trekken naar zijn aanbod.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu