Blockchain Stories
Belangrijke SHIB signalen wijzen op een uitbraak
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Belangrijke SHIB signalen wijzen op een uitbraak

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Shiba Inu (Ticker: SHIB) heeft de afgelopen zeven dagen een bearish sentiment ervaren, wat duidelijk bleek uit de wekelijkse grafiek van de memecoin die rood was.. 

Deze trend veranderde echter in de afgelopen 24 uur, waardoor er kans is op een bullish sentiment.

Een bullish patroon op de Shiba Inu grafiek

Volgens onze SHIB koers daalde de prijs van SHIB met meer dan 5,21% vorige week. SHIB maakte een ommekeer in de afgelopen dag toen het bullish sentiment de overhand nam en de prijs van de memecoin liet stijgen. 

Op het moment van schrijven werd Shiba Inu verhandeld op $0.00001684, met een marktkapitalisatie van meer dan $9,91 miljard, waarmee het de 13e grootste crypto is. 

Ondertussen verscheen er een bullish falling wedge patroon op SHIB 12 uur grafiek.

Dit patroon ontstond op 15 juli en sindsdien is SHIB binnen dit patroon aan het consolideren. 

Op het moment van schrijven stond het op het punt van een uitbraak. Om deze reden hebben wij verder gekeken naar de staat van SHIB om de kansen op een succesvolle uitbraak te beoordelen, wat zou kunnen resulteren in een bull rally.

image 124
Bron: TradingView

Zijn SHIB metrics bullish?

Onze analyse van data van Glassnode onthulde een bearish metric. De NVT ratio van de memecoin is de afgelopen dagen gestegen. Meestal betekent een stijging van deze waarde dat een crypto overgewaardeerd is, wat wijst op een mogelijke prijscorrectie. 

image 124
Bron: Glassnode

Volgens data van Santiment maakten de whales ook geen grote bewegingen vorige week, wat bleek uit de vlakke grafiek van het aanbod gehouden door de top wallets.

Niettemin nam de koopdruk vorige week licht toe. De outflow van de memecoin van beurzen nam toe en het aanbod op beurzen registreerde een daling, wat suggereert dat investeerders Shiba Inu aan het kopen waren.

image 125
Bron: Santiment

We controleerden vervolgens de dagelijkse grafiek van de memecoin om te zien wat marktindicatoren te zeggen hadden over een uitbraak uit het bullish falling wedge patroon. 

We ontdekten dat de Relative Strength Index (RSI) een stijging registreerde. De Chaikin Money Flow (CMF) ging ook omhoog, wat beide wijst op een aanhoudende prijsstijging.

image 125 1
Bron: TradingView

Als dat gebeurt, kunnen investeerders SHIB volgende week zien stijgen naar $0.00001934. Een sprong boven dat niveau zou SHIB kunnen pushen naar $0.0000260. In het geval van een bearish trend omkering, zou SHIB de komende dagen kunnen dalen naar $0.000019.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu