Blockchain Stories
WazirX komt met een herstelplan na $230 miljoen hack
Crypto Exchange Nieuws

WazirX komt met een herstelplan na $230 miljoen hack

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na een cyberaanval waarbij WazirX maar liefst $230 miljoen verloor, heeft oprichter Nischal Shetty een strategie bekendgemaakt om dit verlies aan te pakken. Het plan, dat uiterlijk 3 augustus volledig operationeel moet zijn, is gebaseerd op een community gerichte benadering om de verliezen te verdelen zonder de saldo van gebruikers te beïnvloeden.

Snelle toegang tot fondsen

Om de toegang tot fondsen te versnellen, kiest WazirX voor een 55/45-model. Dit houdt in dat gebruikers direct toegang krijgen tot 55% van hun crypto voor handel of opname, terwijl 45% wordt omgezet in USDT tokens die worden vergrendeld. Deze aanpak biedt gebruikers sneller toegang tot hun fondsen in vergelijking met traditionele herstelprocessen, die vaak langdurig en onzeker zijn.

Het gedeeltelijk vergrendelen van fondsen is gericht op snelle toegankelijkheid, terwijl het ook ruimte biedt voor gebruikers die willen wachten op mogelijke hogere rendementen op hun investeringen. Shetty benadrukt dat het verdelen van de verliezen over de gebruikers eerlijk is en de stabiliteit van het platform behoudt.

De waarde van de portefeuilles wordt berekend op basis van gemiddelde prijzen van CoinMarketCap en geselecteerde wereldwijde exchanges per 21 juli 2024.

Langetermijnherstel

Zodra de operaties hervat worden, volgt een tweede fase van herstel. Dit omvat het terughalen van gestolen activa, samenwerkingen en externe hulp, nieuwe toepassingen voor tokens en airdrops, en het inzetten van toekomstige inkomsten van de exchange om de verliezen gedeeltelijk te compenseren.

WazirX nodigt de gebruikers uit om via een poll te beslissen wat er met hun overgebleven activa moet gebeuren.

Gebruikers hebben twee opties voor het beheren van hun resterende activa, elk met specifieke voordelen en voorwaarden. De gebruikers ontvangen een e-mail met gedetailleerde instructies en een link om hun voorkeur te selecteren. De stemming is niet juridisch bindend, maar de resultaten, samen met lopende onderzoeken en de liquiditeit van het platform, zullen de uiteindelijke beslissing beïnvloeden.

Gebruikers moeten hun keuze uiterlijk 3 augustus 2024 doorgeven.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Winst Bitcoin handelaren daalt 25%, BTC liquiditeit erg laag

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu