Blockchain Stories
Stablecoin aanbod bereikt $170 miljard en dit zeggen waardes
Altcoin Nieuws

Stablecoin aanbod bereikt $170 miljard en dit zeggen waardes

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Er is een merkbare toename in de marktkapitalisatie en het aanbod van stable coins, met name Tether (Ticker: USDT) en USD Coin (Ticker: USDC). 

Deze groei is mede mogelijk gemaakt door de recente goedkeuring van een Ethereum (Ticker: ETH) ETF, die een cruciale rol heeft gespeeld bij het aandrijven van deze veranderingen.

Belangrijke stable coin waardes 

We analyseerden verschillende stable coin waarden en zagen hierin trends, met name in het stable coin aanbod en de marktkapitalisatie. Rond 19 juli begon het totale aanbod van stablecoins omhoog te bewegen van ongeveer $168 miljard. 

Deze stijging heeft zich voortgezet en volgens de laatste gegevens heeft het totale stable coin aanbod ongeveer $170 miljard bereikt, een van de hoogste niveaus van recent.

Naast de toename in aanbod heeft ook de marktkapitalisatie van stable coins groei doorgemaakt. In de afgelopen 24 uur is de marktkapitalisatie met meer dan 3% gestegen. 

Op het moment van schrijven was de marktkapitalisatie $2500 miljard, gebaseerd op gegevens van IntoTheBlock. Een toename in het stablecoin aanbod duidt typisch op een hogere vraag naar deze activa. 

image 116
Bron: IntoTheBlock

Ze worden vaak gebruikt als veilige opslag of liquiditeitspools tijdens marktvolatiliteit of wanneer handelaren zich voorbereiden om grote sommen binnen de crypto markt te verplaatsen.

USDT leidt van alle stable coins

Uit de analyse van Tether door IntoTheBlock blijkt dat Tether zijn dominantie op de stablecoinmarkt voortzet, met een marktkapitalisatie van meer dan $114 miljard. Onder de geanalyseerde waarden springt het volume van grote transacties in de afgelopen 24 uur er significant uit. 

Dit volume bereikte ongeveer $7,4 miljard, een substantiële stijging van meer dan 20% ten opzichte van de vorige dag. Daarnaast heeft het aantal dagelijks actieve wallets voor USDT een aanzienlijke toename gezien, met een stijging van meer dan 10% in de afgelopen 24 uur naar bijna 87.000 actieve wallets.

USDC volgt dichtbij

Onze marktanalyse voor USD Coin toonde aan dat de marktkapitalisatie ongeveer $34 miljard bedroeg, waardoor het de op een na grootste stable coin na USDT is. Opvallend is dat het grote transactievolume van USDC ongeveer $8 miljard bedroeg, wat dat van USDT overtreft. 

Het heeft een lichte daling van ongeveer 1% in de afgelopen 24 uur ervaren. Wat netwerkactiviteit betreft, is het aantal dagelijks actieve wallets voor USDC aanzienlijk toegenomen met meer dan 11%. Toch bleef het totale aantal lager op 35.000, vergeleken met USDT.

Het Ethereum effect

De recente goedkeuring van Ethereum ETF’s markeerde een belangrijke mijlpaal voor de cryptomarkt en trok een golf van institutionele en traditionele financiële investeerders aan. 

Deze instroom heeft de vraag naar stable coins merkbaar verhoogd. De nieuwe groep investeerders maakt meestal gebruik van stable coins als een brug, vooral voor de aankoop van ETH.

Dit fenomeen is niet geheel nieuw; een vergelijkbare trend werd waargenomen na de goedkeuring van Bitcoin (Ticker: BTC) ETF’s eerder dit jaar, wat de vraag naar stable coins deed toenemen. Met deze ontwikkeling wordt verwacht dat het aanbod verder zal groeien met de toevoeging van meer ETF’s.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Winst Bitcoin handelaren daalt 25%, BTC liquiditeit erg laag

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu