Blockchain Stories
Shiba Inu (SHIB): een potentieel keerpunt in de cryptowereld
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Shiba Inu (SHIB): een potentieel keerpunt in de cryptowereld

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Shiba Inu (SHIB) bevindt zich op een cruciaal moment. De koers nadert de bovenkant van een dalende wig, wat kan leiden tot een grote koersbeweging en mogelijk een nieuwe bullish fase.

Ondanks de huidige verkoopdruk en een neerwaartse trend, signaleren on chain data en netwerkgroei interessante mogelijkheden voor de toekomst. Belangrijke weerstandsniveaus zoals de 200 EMA en 100 EMA moeten goed in de gaten worden gehouden.

De belangrijke drempel van de Shiba Inu: een potentieel keerpunt

Shiba Inu (SHIB) staat op het punt een belangrijke mijlpaal te bereiken. De koers nadert de bovenkant van een dalende wig, een patroon dat vaak voorafgaat aan pieken in volatiliteit. Dit betekent dat er binnenkort een grote beweging kan komen, wat de kans biedt om lokale gemiddelden te doorbreken en een langetermijn omkering te starten.

Sinds het hoogtepunt eerder dit jaar bevindt SHIB zich op een neerwaartse trend, waarbij het bearish momentum zichtbaar is wanneer de 50 EMA (exponentieel voortschrijdend gemiddelde) boven de koers ligt. Als SHIB erin slaagt dit niveau te doorbreken, kan dit het begin zijn van een nieuwe bullish fase.

De volgende belangrijke weerstandsniveaus zijn de 200 EMA en de 100 EMA. Het is cruciaal om deze goed in de gaten te houden bij elke aanhoudende opwaartse beweging.

Analyse van de huidige traject van SHIB

Het huidige traject van SHIB laat zien dat de munt nog steeds met uitdagingen kampt. Op basis van de recente prestaties is er een aanzienlijke verkoopdruk, wat duidt op een onbalans tussen kopers en verkopers. Stel je een marktkraam voor met meer aanbod dan er vraag is, dat is de situatie waarin SHIB zich momenteel bevindt.

Hoewel de netwerkgroei licht positief is en enige nieuwe interesse laat zien, is dit niet sterk genoeg om de bearish signalen van de exchanges te compenseren. On chain data toont aan dat 51% van de houders momenteel winst maakt bij de huidige koers, terwijl 47% verlies lijdt. Dit kan leiden tot meer verkoopdruk van mensen die hun verliezen willen beperken.

Daarnaast is er een aanzienlijke hoeveelheid grote houders (73%), wat kan zorgen voor een volatiliteitsstijging als deze houders besluiten te verkopen. De correlatie tussen SHIB en Bitcoin is 0,59, wat betekent dat de prestaties van Bitcoin een matige tot geen impact hebben op de koersbewegingen van SHIB.

shib usd grafiek keerpunt crypto groot
Bron: Tradingview.

Toekomstperspectieven en te volgen indicatoren

Voor degenen die SHIB op de voet volgen, zijn er een paar cruciale indicatoren om in de gaten te houden. De 200 EMA en 100 EMA zijn belangrijke weerstandsniveaus die als richtlijn kunnen dienen voor toekomstige koersbewegingen.

Daarnaast bieden on chain data waardevolle inzichten. Het begrijpen van de verkoopdruk en de netwerkgroei kan helpen bij het nemen van weloverwogen investeringsbeslissingen. Het is belangrijk om altijd zelfstandig informatie te zoeken en je kennis te vergroten om succesvol te zijn in de wereld van cryptocurrencies.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu