Blockchain Stories
Polymarket is goed nieuws voor Polygon, maar ook voor de prijs?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Polymarket is goed nieuws voor Polygon, maar ook voor de prijs?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het voorspelling platform Polymarket is nu een van de belangrijkste drijfveren achter de transactiekosten van het Proof of Stake (PoS) netwerk van Polygon. 

Volgens recente gegevens van Blockworks is de voorspelling website nu verantwoordelijk voor 6% van de transactiekosten op het Ethereum L2 Polygon netwerk.

image 117
Bron: Blackworks

 De applicatie is nu verantwoordelijk voor 6% van de totale transactiekosten op Polygon PoS.

Bron: Blackworks

Groei van Polymarket

Blockworks on chain analist Dan Smith beweerde dat de stijging in transactiekosten volgde op een recente toename in gebruikers en volumes op Polymarket. Het platform bereikte in juni een record van $100 miljoen, dankzij meer weddenschappen op de Amerikaanse verkiezingen. 

Interessant genoeg versloeg de voorspelling website de traditionele media door te voorspellen dat Joe Biden zich zou terugtrekken uit de presidentsverkiezingen. De realtime odds functie heeft het een favoriet gemaakt bij speculanten in sport, politiek en alles daartussenin.

Zal het succes van Polymarket MATIC helpen?

Volgens durfkapitalist Evan Luthra is de voorspelling categorie nog steeds populair, in tegenstelling tot andere crypto marktsectoren. 

Terwijl andere verhalen zijn afgekoeld, zijn voorspellingmarkten loeiheet. De totale waarde vergrendeld op de top platforms is tot nu toe in 2024 met bijna 70% toegenomen, waarvan meer dan 40% van Polymarket.

Bron: Evan Luthra

Invloed op MATIC

Ondanks de aanzienlijke aandacht van Polymarket in juni, daalde MATIC met 20% op de grafieken. De daling was echter niet uniek voor MATIC, vooral omdat de algehele markt ook verliezen leed. 

Op netwerkgebied registreerde MATIC in juli meer dagelijkse actieve wallets dan in juni. De stijging in juli, die plaatsvond op de 19e, viel samen met de proef voor getokeniseerde activa op het netwerk door de ECB (Europese Centrale Bank). 

image 118
Bron: Santiment

De netwerkeffecten van MATIC namen toe door speculatie over getokeniseerde activa, vergeleken met de record transactievolumes van Polymarket in juni. Op het moment van schrijven leek er een nieuwe stijging in dagelijkse gebruikers te zijn, mogelijk om te profiteren van de recente opleving toen Bitcoin (Ticker: BTC) opnieuw $67.000 testte.

Prijsanalyse van MATIC

Met andere woorden, de aandacht van Polymarket kan helpen het netwerk inkomen van Polygon te verhogen, maar het heeft weinig invloed op de prijs van MATIC. Op de prijsgrafiek ondervond de recente opleving weerstand op $0.50. 

De zwakke koopdruk, zoals blijkt uit de onder gemiddelde lezing op de RSI (Relative Strength Index), betekende dat $0.51 een cruciale hindernis was. 

image 119
Bron: TradingView

De lage CMF (Chaikin Money Flow), die zwakke kapitaalinstromen aangeeft, versterkte verder dat het passeren van de 20 daagse SMA (Simple Moving Average) een probleem zou kunnen zijn op de 4 uurs grafiek. 

Een afkoeling van de opleving bij de hindernis zou MATIC naar $0.49 kunnen slepen. Als het bullish sentiment de hindernis echter weet te overwinnen te midden van aanhoudend bullish momentum door Bitcoin (Ticker: BTC) die $70.000 bereikt, zou MATIC een extra herstel rally van 8% kunnen zien naar $0.56.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Julian Smits

XRP prijs kan stijgen ondanks onzekere marktomstandigheden

Julian Smits

AI doet gunstige Halloween Bitcoin voorspelling

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu