Blockchain Stories
Pi Network lanceert Pi Social Profiles ter voorbereiding op mainnet
Altcoin Nieuws

Pi Network lanceert Pi Social Profiles ter voorbereiding op mainnet

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Pi Network introduceert vandaag een nieuwe nieuwe functionaliteit, namelijk Pi Social Profiles. Deze nieuwe functie biedt gebruikers de mogelijkheid hun netwerkervaring te personaliseren en gemakkelijker in contact te komen met anderen. Dit is een belangrijke stap in de aanloop naar de mainnet lancering van Pi Network.

Deze lancering draait niet alleen om het bieden van een nieuwe functionaliteit aan Pioneers, maar ook om het versterken van de connectiviteit en interactie binnen het Pi ecosysteem, dit is in lijn met de strategische beweging richting Open Network in 2024.

Wat houden Social Profiles in?

Pi Social Profiles geven Pioneers een sociale identiteit waarmee ze kunnen communiceren en hun aanwezigheid binnen het netwerk kunnen personaliseren. Met deze functie kun je een profielfoto toevoegen, verbinding maken met andere Pioneers en de activiteiten op verschillende Pi-apps laten zien en toekomstige Pi-apps. Uiteindelijk kunnen de profielen ook gekoppeld worden aan je andere sociale media profielen, waardoor de Web2 en Web3 sociale aanwezigheid verbonden worden.

De instellingen van Pi Social Profiles zijn ontworpen met privacy in gedachten, zodat je controle hebt over het niveau van delen waarmee je je prettig voelt, zoals wie je volledige naam en volgers kan zien. Deze functies zijn cruciaal omdat ze je in staat stellen je digitale voetafdruk binnen het netwerk te beheren en tegelijkertijd een veilige community omgeving te bevorderen.

De opkomst en uitdagingen van Pi Network

Pi Network, ontwikkeld door Nicolas Kokkalis en Chengdiao Fan in 2019, is sinds de start snel gegroeid. Het project maakt het mogelijk om Pi-munten te minen met een mobiele telefoon, waardoor crypto mining toegankelijk wordt voor een breed publiek. Ondanks het feit dat het mainnet nog niet actief is, heeft Pi Network wereldwijd miljoenen gebruikers aangetrokken, dankzij zijn innovatieve benadering van mobiele mining en community building.

Toch heeft Pi Network ook zijn uitdagingen. Het project is in verband gebracht met fraude en scams, waarbij sommige gebruikers melding maakten van oplichting tijdens het uitwisselen van Pi Coin. Dit benadrukt de noodzaak van verbeterde beveiliging en verhoogd gebruikersbewustzijn.

De langverwachte lancering van het mainnet is opnieuw uitgesteld en staat nu gepland voor december. Dit uitstel heeft geleid tot gemengde reacties binnen de crypto community. Om de overgang te vergemakkelijken, heeft Pi Network een zes maanden durende overgangsperiode ingesteld vanaf 1 juli 2024, zodat gebruikers hun KYC en mainnet migratieprocessen kunnen voltooien. Doordat het mainnet nog niet gelanceerd is, is het ook onmogelijk om de Pi Network tokens om te ruilen voor andere crypto’s of stablecoins.

Er doen geruchten de ronde over de ontwikkeling van een gedecentraliseerde beurs (DEX), maar deze zijn nog niet bevestigd. Investeerders wordt geadviseerd voorzichtig te blijven in het licht van de voortdurende vertragingen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Julian Smits

XRP prijs kan stijgen ondanks onzekere marktomstandigheden

Julian Smits

AI doet gunstige Halloween Bitcoin voorspelling

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu