Blockchain Stories
Kamala Harris en de toekomst van Amerikaanse crypto regelgeving
Nieuws Regulatie

Kamala Harris en de toekomst van Amerikaanse crypto regelgeving

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De crypto wereld gonst van de geruchten. Kamala Harris, vicepresident van de Verenigde Staten en democratisch presidentskandidaat, zou binnenkort haar standpunt over Bitcoin en andere digitale activa bekend kunnen maken. Dit nieuws zou wel eens een grote invloed kunnen hebben op de toekomst van crypto regelgeving in Amerika. Laten we deze ontwikkelingen nader bekijken.

Democraten en crypto: een nieuwe richting?

De Democratische Partij heeft zich historisch gezien niet erg vriendelijk opgesteld tegenover crypto. Onder de regering Biden heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) de regels aangescherpt en bedrijven zoals Binance, Coinbase en Ripple streng aangepakt. Adviseurs van Biden, waaronder senator Elizabeth Warren, hebben zich openlijk kritisch uitgelaten over de crypto wereld.

Kamala Harris lijkt echter een andere koers te willen varen. Volgens bronnen binnen haar campagne is Harris mogelijk meer open minded ten aanzien van crypto en blockchain technologie. Dit zou deels te danken zijn aan haar tech adviseur, die pro crypto zou zijn, en haar echtgenoot, Douglas Emhoff, een “crypto guy” en advocaat in de sector.

Bovendien meldde miljardair en Bitcoin enthousiasteling Mark Cuban dat hij meerdere vragen over crypto heeft ontvangen van het Harris kamp. Dit voedt de hoop dat een Harris presidentschap de deur zou kunnen openen voor een meer samenwerkende benadering tussen regelgevers en de crypto industrie.

De Californische roots van Harris en haar steun voor het bedrijfsleven

Kamala Harris heeft nauwe banden met Silicon Valley, de technologische hub van de wereld. Als senator van Californië heeft ze sterke relaties opgebouwd met leiders in de tech industrie, waaronder Sheryl Sandberg van Meta. Deze achtergrond heeft haar de reputatie bezorgd van een pro business politicus.

Deze connecties zouden wel eens cruciaal kunnen zijn in haar potentiële verschuiving naar een meer crypto vriendelijke houding. Terwijl de huidige regering Biden langzaam is in het aannemen van crypto gerelateerde wetgeving, blijft de hoop bestaan dat Harris de weg zal vrijmaken voor innovatieve technologische regelgeving.

Hoewel het nog onzeker is of deze hoop zal leiden tot concrete beleidsveranderingen, is de industrie optimistisch. Een mogelijke Harris regering zou een significante verschuiving kunnen betekenen in hoe de Amerikaanse overheid digitale activa benadert, wat een positieve impact zou kunnen hebben op de markt.

Wat betekent dit voor de toekomst?

De mogelijkheid dat Kamala Harris zich positiever opstelt ten opzichte van crypto heeft de potentie om een aanzienlijke impact te hebben. Haar nauwe banden met de tech industrie en haar reputatie als voorstander van innovatie zouden de weg kunnen effenen voor een meer open en ondersteunende regelgeving.

Toch moeten we afwachten hoe deze ontwikkelingen zich zullen ontvouwen. De politiek is onvoorspelbaar, en beleidsveranderingen kunnen tijd kosten. Maar voor nu biedt de mogelijke verschuiving van Harris een sprankje hoop voor crypto enthousiastelingen en investeerders die op zoek zijn naar een gunstigere omgeving voor hun digitale activa.

Of deze hoop werkelijkheid wordt, zal de tijd leren. Wat wel duidelijk is, is dat de crypto gemeenschap nauwlettend in de gaten houdt wat de toekomst brengt met Kamala Harris aan het roer.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Winst Bitcoin handelaren daalt 25%, BTC liquiditeit erg laag

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu